‘Hebban’ wordt nieuwe Nederlandse boekencommunity

1 476
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren

‘Hebban olla vogala’, lange tijd beschouwd als het oudste Nederlandse zinnetje, vormt de inspiratie voor een nieuwe Nederlandse boekensite die later dit jaar zal openen. ‘Hebban’ moet een soort Nederlandse equivalent van het Amerikaanse GoodReads worden.

GoodReads is onder de online actieve boekenlezers bekend als de boekensite waar je bij kunt houden welke boeken je las en aanbevelingen krijgt voor nieuwe boeken. Hebban moet net zoiets worden, alleen dan helemaal gericht op de Nederlandse markt en met een grotere redactionele kant. Zo wordt het huidige Crimezone.nl bijvoorbeeld een van de portalen binnen het nieuwe platform. Daarnaast komen er portalen voor onder meer chicklit, romans en young adult.

Op Hebban.nl kun je straks onder andere boeken die je gelezen hebt op je boekenplank zetten, recensies van boeken schrijven, meedoen met giveaways en een eigen boekenblog starten. Door het volgen van vrienden en auteurs die actief zijn op de site krijg je leestips.

Op 29 mei, de Avond van het Spannende Boek, zal de nieuwe site Hebban inclusief genreportalen gepresenteerd worden. Hebban is een initiatief van Book Communities, een joint venture van Cees Wessels (eigenaar Dutch Media) en Michel Suijkerbuijk (eigenaar van eReaders Groep).


Martijn Joosse
Na een studie Franse Taal & Cultuur en Book & Digital Media Studies het (digitale) boekenvak ingerold. Inmiddels al weer ruim vier jaar werkzaam voor eReaders Groep, waar ik me met eReaders.nl en eLinea.nl bezighoud. MustReads.nl is mijn eigen website, waar ik berichten schrijf over alles wat met boeken te maken heeft. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Hou je van films? Kijk dan ook eens op mijn website Fransefilms.nl. Frankrijkfan? Op Frankrijk Puur schrijf ik over alles wat met Frankrijk te maken heeft.

1 REACTIE

Geef een reactie