Non-fictieRecensies

Donna Hay is een Australische kookboekenschrijfster met eigen televisieprogramma’s, een magazine en inmiddels een flinke stapel kookboeken. In Nederland kun je haar programma’s zien op 24kitchen. Haar nieuwste boek is net verschenen: ‘Fresh en Light’. De taarten van acht lagen die in haar magazine wel te vinden zijn blijven hier weg, het doel is balans […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Komende maandag, 10 juni, is de 150ste geboortedag van schrijver Louis Couperus. Hij werd geboren in 1863 en stierf in 1923, een leven waarin hij heel veel schreef. Zijn debuutroman ‘Eline Vere’ is nog altijd zijn bekendste werk. Het kookboek ‘Couperus Culinair’ laat zijn leven op een wel heel bijzondere manier zien: via het voedsel […]

Koken & EtenNon-fictieRecensies

Deze week is ‘Rudolph kookt‘ verschenen, een nieuw kookboek van televisiekok Rudolph van Veen. Met hoofdstuktitels als ‘soep’, ‘vlees’, ‘noedels’ en ‘gebak’ zie je al snel dat dit boek zeer gevarieerd zal zijn. Wij hebben dit weekend meteen een paar recepten uitgeprobeerd. Een aardappelpuree van zoete aardappels met rucola en de tagliatelle met paddenstoelensaus. Beide […]