10 boekentips voor de zomervakantie

Zoals je waarschijnlijk wel weet, op Mustreads geef ik graag boekentips! Nu de zomer weer helemaal is aangebroken in ons landje raakt iedereen als vanzelf weer in de vakantiestemming, en wat is er beter dan een vakantie door te brengen met een flinke stapel boeken naast je? Daarom 10 boeken die niet mogen ontbreken in je vakantiekoffer, op je ereader of naast je strandstoel. Het best te nuttigen in combinatie met een goed gevuld longdrinkglas of een lekker witbiertje, een mooi uitzicht en een stralend zonnetje.

AquariumAquarium, David Vann
Een fijnzinnige, hoopvolle roman vol prachtige beeldspraak en metaforen waarin Vann maar weer eens laat zien wat voor een talentvolle verteller hij is.
Koop dit boek Lees de recensie


Een heel leven, Robert Seethaler
In enkele doeltreffende scènes schetst Robert Seethaler in dit dunne boek het leven van Andreas Egger, die zowat zijn hele leven in een en hetzelfde naamloze dal ergens in de bergen verblijft. Zijn leven vertelt het verhaal van de twintigste eeuw, een verhaal van liefde en lijden, vooruitgang en verandering, geluk en ongeluk.
Koop dit boek Lees de recensie


Het meisje in de treinHet meisje in de trein, Paula Hawkins
Met haar thriller Het meisje in de trein beleefde Paula Hawkins een stormachtig debuut in de Verenigde Staten. Haar boek werd door verschillende beroemdheden de hemel in geprezen en belandde al snel in de top van de bestsellerlijsten.
Koop dit boek Lees de recensie


De ijsmakersDe ijsmakers, Ernest van der Kwast
In zijn nieuwe roman De ijsmakers laat Ernest van der Kwast zien dat hij een groot verteller is. In weinig opvallende bewoordingen schetst hij doeltreffend het levensverhaal van de familie Talamini, ijsmakers uit een klein dorp in de Italiaanse Dolomieten.
Koop dit boek Lees de recensie


Remington, Bert Natter
Twee kunstenaars, een oude Mercedes en een nog oudere typemachine, meer is er niet nodig voor Bert Natter om een roman te schrijven waarin het leven haarfijn gefileerd wordt.
Koop dit boek Lees de recensie


Als je het licht niet kunt zien, Anthony Doerr
Een prachtige en aangrijpende roman over de oorlog, maar ook over de kracht van technologie, verbeelding, gesproken woorden en over lot en liefde.
Koop dit boek Lees de recensie


De levenden herstellen, Maylis de Kerangal
De levenden herstellen is een indringend boek over orgaandonorschap. Een roman waarin een hart wordt gevolgd vanaf het moment van een noodlottig ongeval tot aan het moment waarop het met stroomstootjes weer aan het kloppen wordt gebracht in een ander lichaam.
Koop dit boek Lees de recensie


Dood de vaderDood de Vader, Sandrone Dazieri
Dood de vader is een razendspannende, vuistdikke thriller die je meeneemt door de straten van Rome en in de psyche van een meedogenloze moordenaar én zijn slachtoffers.
Koop dit boek Lees de recensie


De hemel boven ParijsDe hemel boven Parijs, Bregje Hofstede
Debutant Bregje Hofstede schreef een intrigerend en mooi verhaal over liefde, tijd, Parijs, en over verliezen en opnieuw vinden.
Koop dit boek Lees de recensie


Vissen hebben geen voetenVissen hebben geen voeten, Jón Kalman Stefánsson
In de tiende roman van de IJslandse auteur Jón Kalman Stefánsson is zowat elke zin een poëtische parel en elk hoofdstuk een bevlogen beschrijving van het leven op het onherbergzame, afgelegen IJsland. Vissen hebben geen voeten is geen gemakkelijke roman, maar wel een die je overrompelt met mooie zinnen en een enigszins warrig maar meeslepend plot.
Koop dit boek Lees de recensie


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie