Inspiratie

10 dingen die je nooit tegen een boekenfan moet zeggen

Sommige dingen kun je gewoon beter voor jezelf houden. Zoals die hele onschuldige, maar niet zo slimme opmerkingen over het lees- of koopgedrag van een boekenfan. Hardleers? Hieronder een overzichtje van de dingen die je nooit meer tegen een boekenfan moet zeggen.  #1: Ik hoorde dat de film beter was dan het boek Een typische uitspraak van iemand die het boek zelf niet gelezen heeft. De film is bijna nooit beter dan het boek. Echt niet! Die films zijn op één hand te tellen. Dus als je toch wilt vergelijken, zorg dan gewoon dat je het boek gelezen hebt. #2: Heb je nu alweer een boek gekocht? Hoezo alweer? Wij vragen toch ook niet waarom jij alweer sokken/lipstick/golfclubs hebt gekocht? #3: Er staan niet eens plaatjes in! Very funny. Probeer eens iets anders dan een prentenboek – je zou er nog iets van op kunnen steken. #4: Ik wil je niet storen als je aan het lezen bent, maar.. Hoezo maar? Sssst! #5: Ik wou dat ik zoveel vrije tijd had om te lezen Die heb je ook. Je kunt toch ook een heel seizoen van House of Cards bingewatchen? Of ellenlange verhalen appen over dat lekkere ding op je werk? Dat heet prioriteiten stellen. #6: Ben je hier eindelijk klaar? Deze vraag wordt vooral gesteld in boekhandels en bibliotheken. Zo jammer wanneer mensen niet begrijpen dat je de tijd nodig hebt om alle beschikbare titels in je op te nemen… #7: Ik ben het boek kwijt dat je me geleend hebt NEE! Een vreselijkere fout kun je niet begaan. Koop in het vervolg gewoon een nieuw exemplaar en bied desondanks je excuses aan voor je onbehoorlijke gedrag. #8: Ben je nu nog aan het lezen? JA! En ik stop pas als dit hoofdstuk uit is… #9: Je hebt dat boek toch al gelezen? Ja en ik lees het nog een keer en misschien nog wel tien keer, omdat het het meest fantastische boek ooit is. En nee, dat is niet saai! #10: Het is maar een boek… Iemand die dit zegt, begrijpt er dus helemaal niets van. De boekenkater is for real. Als iemand je favoriete boek heeft verpest ook. Hoezo het is maar een boek? Heb een beetje begrip voor onze gevoelens, wil je?

6 reacties

  • Dat moet je inderdaad niet tegen een boekenfan zeggen.

  • Dat moet je inderdaad niet tegen een boekenfan zeggen.

  • Mwha, nummer 9 zou ik misschien zelf ook nog wel zeggen (ben niet zo van het herlezen), maar de rest: unacceptable 🙂

  • Mwha, nummer 9 zou ik misschien zelf ook nog wel zeggen (ben niet zo van het herlezen), maar de rest: unacceptable 🙂

  • Al sinds ik een kind was hoor ik dit soort dingen. Er zijn zoveel mensen die niet van lezen houden. Ik km dat bijna niet begrijpen. Als ik niet meer zou kunnen lezen…….
    ..

  • Al sinds ik een kind was hoor ik dit soort dingen. Er zijn zoveel mensen die niet van lezen houden. Ik km dat bijna niet begrijpen. Als ik niet meer zou kunnen lezen…….
    ..

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *