10 lezenswaardige Nederlandse boekenblogs

Er wordt in Nederland heel wat afgeblogd door boekenlezers. Tientallen, misschien wel honderden lezers bloggen over de boeken die ze lezen en kopen. Welke 10 blogs zijn in elk geval de moeite waard om te volgen? MustReads.nl zet ze voor je op een rijtje.


Inge Leest
Inge leest voornamelijk Nederlandse romans en blogt daarnaast over allerlei boekennieuws.Boekboetiek
De Boekboetiek is een weblog van Annelies, een boekenwurm die haar passie voor boeken deelt met de wereld.Craving Pages
Joany is weg van Young Adult en op Craving Pages houdt ze bij wat ze leest, komen er geregeld winacties voorbij en vind je allerlei andere boekgerelateerde berichten.Connie’s boekenblog
Dit boekenblog bevat recensies en nieuws over boeken uit allerlei genres, leuke verslagen van boekpresentaties en evenementen.Adorable Books
Op Adorable Books bloggen vier meiden over de boeken die ze lezen, vooral chicklit, young adult en fantasy.Boeken, boeken, boeken
Hier vind je teksten van journalist Maarten Dessing over boeken, schrijvers, bibliotheken, recensenten, het boekenvak en meer.Biebmiepje
Judith werkt bij de bibliotheek. Op haar blog deelt ze haar liefde voor boeken.Books & Kisses
Een boekenblog van vier dames, met allerlei artikelen over boeken en recensies uit diverse genres.


MijnBoekenblog
MijnBoekenblog
Op MijnBoekenblog.com schrijft Joop over de boeken die hij leest, en plaatst hij interviews en andere artikelen over boeken.


Jouw keuze:
Nummer 10 mag je zelf nomineren! Heb je zelf een boekenblog, of volg je een boekenblog dat iedereen ook zou moeten volgen, laat het dan hieronder in de reacties even weten, met een linkje en de reden waarom het een goede blog is!


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (70)

 1. Marlies
  7 jaar geleden

  Mijn boekenblog kun je vinden op teatimebooks.nl en die nomineer ik dan ook als tiende plaats. Ik doe dit sinds januari en ik vindt het geweldig om mijn ervaringen te delen met andere lezers.

 2. Linda Kwakernaat
  7 jaar geleden

  Natuurlijk raad ik mijn eigen blog aan :
  http://www.linda-linea-recta.nl/

 3. Josine
  7 jaar geleden

  Leuk hoor! Ik ben zelf ook een hobbyblogger over de boeken die ik lees. Kijk eens op http://www.josinenieuwland.nl

 4. diane kooistra
  7 jaar geleden

  Neem eens een kijkje op http://www.bezetenboeken.nl jammer dat die er niet tussen staat….

 5. Jolien
  7 jaar geleden

  Heel leuke lijst met inderdaad fantastische boekenblogs!
  Mijn boekenblog vind je op http://daisiesonbookshelves.wordpress.com/ 🙂

 6. Guido Huisintveld
  7 jaar geleden

  Ja, zeg. Ik ga me daar een beetje reclame voor mezelf maken. Daar begin ik niet aan.

  http://www.guidohuisintveld.nl

 7. Yvette
  6 jaar geleden

  Mooie gelegenheid om schaamteloos mijn eigen blog onder de aandacht te brengen. Ik blog vanuit Londen in het Nederlands over alles wat ik lees.

  http://exemplaar-uitgeleend.tumblr.com

 8. Kim
  6 jaar geleden

  Ook ik blog sinds kort. Mijn blog kun je vinden op http://boekenwurm1995.wordpress.com

 9. Lisa
  6 jaar geleden

  Ah tof, ik ben bekend met de meerderheid van de blogs. Zitten hele leuke tussen! Ik blog over Young Adult en New Adult boeken op http://www.leavenostorybehind.nl 🙂

 10. Lisanne
  6 jaar geleden

  Ik zie dit nu pas, wat grappig. Bedankt voor de vermelding!

 11. Elisabeth van der Meer
  6 jaar geleden

  Op nummer 10 zet ik mijn blog over Russische literatuur:
  http://www.arussianaffair.wordpress.com
  Een vrolijk, informatief en vooral niet zwaarmoedig blog!

 12. Sarah
  6 jaar geleden

  Mijn blog heet http://www.boekenpraatjes.blogspot.com.
  Wie graag leest, je bent altijd welkom op mijn blog! Ik schrijf over alle boeken die ik lees, maar over films verschijnen ook berichtjes. Mijn genre is voornamelijk young adult, fantasy. Zelf volg ik helaas nog geen blog, maar daar gaat verandering in komen dankzij deze leuke lijst!
  Hopelijk tot op mijn blog!

 13. Deborah
  6 jaar geleden

  Op nummer 10 graag mijn blog over lezen en laten lezen; http://www.boekielezen.nl. Ik ben jeugdbibliothecaris in Amsterdam en daar schrijf ik over, en over alle boeken die ik lees, van peuterboekjes tot young adult.

 14. lutske de jong
  5 jaar geleden

  Beste mensen,

  Een enorm compliment verdient de blog van een wel zeer belezen en avontuurlijk ingestelde vrouw. Wat mij betreft op nummer 1.
  http://annavangelderen.blogspot.nl/
  Veel leesplezier, en vriendelijke groet, Lutske de Jong

 15. Mick
  5 jaar geleden

  Heb er weer heel wat leuke, voor mij nieuwe, blogs uitgepikt. Wil dan toch graag van de gelegenheid gebruik maken om hier nog twee blogs aan te prijzen. Allereerst een net gestart blog door mijn dochter Jet: rabbitbookz (www.rabbitbookz.wordpress.com) over de boeken en aanverwante zaken die haar op dit moment boeien. En als tweede mijn eigen blogs over boeken op de website van MZ boek- en tekstprojecten (www.zwart-boek.nl).

 16. Mysteriousblogger
  5 jaar geleden

  Leuke blogs, zeer interessant. zelf heb ik ook een blog waar ik met name young-adult boeken op wil gaan bespreken: http://mysteriousiswhoiam.blogspot.nl/

 17. Eric
  5 jaar geleden

  Ons boekenblog bestaat al sinds 1996, een uit te klauwen gelopen hobby is het geworden. We zijn verwoede lezers, en zo lezen we ook de boeken, http://www.boekenwurm-en-pleeg.nl

 18. Jeroen
  5 jaar geleden

  Ik ben verdrietig, want mijn favoriet http://www.lekkerlezen.net staat er niet tussen 🙂
  Misschien wat ouderwets nog, maar wel echt degelijk en eerlijk.

 19. Annette overvoorde
  4 jaar geleden

  Wat een leuk artikel over blogs. Nog niet zo lang ben ik begonnen met Birdysboeken.blogspot.nl. Met recensies van mijn gelezen, recente boeken. Thrillers, romans, YA’s van alles. Ik vind het echt superleuk en boeken en lezen is mijn grote passie. Geef ook graag boekentips aan andere lezers. Wordt er altijd heel erg blij van. Community-lezen vind ik echt 2016 en doe het graag. Lezen in een leesgroep geeft lezen een extra dimensie. Je gaat dan dieper in op het verhaal..helemaal leuk. Afijn, neem een kijkje op mijn blog zou ik zeggen..en laat een reactie achter. Ik heb al veel views!!

 20. Anne
  4 jaar geleden

  Ik vind het altijd jammer dat er zo’n nadruk op fictie en young-adult boeken ligt bij de meeste boekbloggers, dus vandaar mijn keuze om http://www.bookclubacademy.com te nomineren. Reviewt alleen non-fictie boeken en met de insteek er iets van te leren!

Geef een reactie