BoekenInspiratie

10 mustsee boekverfilmingen op Netflix

Ik ben niet de enige boekenfan die een abonnement op Netflix heeft. Niets leuker dan ter afwisseling van een goed boek een leuke serie of boeiende film te kijken. Maar nog leuker wordt het natuurlijk als je boeken en films met elkaar kunt combineren. Gelukkig staan er op Netflix ook veel films en series die een bewerking van een boek zijn. In deze blog geef ik je tien van mijn persoonlijke favoriete boekverfilmingen op Netflix!

Suite Française, Irène Némirovsky

Deze verfilming van het boek Storm in juni vertelt het verhaal van Lucille, die een Duitse soldaat ingekwartierd krijgt en gevoelens voor hem ontwikkelt. De meeslepende film laat zien hoe de Fransen verschillende keuzes maakten onder de Duitse bezetting.

The Shack, William P. Young

De bestseller De uitnodiging van William P. Young werd veelbesproken onder christenen. Volgens de een is het een ontroerend portret van de Drie-eenheid, volgens anderen zou het teveel spotten met de heiligheid van God. Hoe het ook zij, het boek is interessant om te lezen en de film geeft een mooi en ontroerend beeld van het idee achter het boek.

The Boy in the Striped Pyjama’s, John Boyne

De Jongen in de gestreepte pyjama was een regelrechte hit in de boekhandels en maakte John Boyne in een klap wereldberoemd. Ook de verfilming is pakkend. Of het helemaal recht doet aan hoe het er werkelijk in de concentratiekampen aan toe ging is de vraag, maar het blijft een beklemmend verhaal dat je aan het denken zet en laat beseffen dat de wereld onrechtvaardig is.

Forrest Gump, Winston Groom

Forrest Gump was een van mijn eerste favoriete films, en nog steeds kan ik er erg van genieten. De eenvoudige Forrest die argeloos de groten van de wereld ontmoet en bij belangrijke gebeurtenissen betrokken is. Eigenlijk wist ik helemaal niet dat de film op een boek gebaseerd is. Tijd om het boek ook maar eens uit te proberen dus!

The Lord of the Rings, J.R.R. Tolkien

Sinds ik in Nieuw-Zeeland geweest ben heeft de driedelige filmserie nog meer aantrekkingskracht op me. De indrukwekkende natuur die je in de film ziet, is in het echt nog indrukwekkender. Het boek heb ik nooit helemaal uitgelezen, maar misschien lag dat aan het feit dat ik een jaar of 12 was toen ik me erdoorheen probeerde te worstelen. Het boek staat op mijn lijstje om nog eens opnieuw aan te beginnen.

Palmeras en la Nieve, Luz Gabás

Palmen in de sneeuw van de Spaanse schrijver Luz Gabás vond ik een prachtig verhaal waarin heden en verleden door elkaar heenlopen. Ook de film is de moeite waard. Deze geeft een mooi beeld van de koloniale periode, en hoe het verleden invloed kan hebben op het heden.

The Light Between Oceans, M. L. Stedman

Door rond te bladeren op Netflix kom je soms leuke verrassingen tegen. Zo ook deze film, die deels opgenomen is in Nieuw-Zeeland, en daarom dus direct op mijn te-kijken-lijstje belandde. De film was meeslepend, het verhaal ontroerend en dramatisch. De film nodigt me uit om het boek ook eens op de kop te tikken.

De Tweeling, Tessa de Loo

Hoe het verleden invloed op het heden heeft, wordt nog sterker verbeeld in de roman en film De Tweeling. Hoewel de film een wat andere verhaallijn heeft dan het boek, zijn beide de moeite waard.

Under the Dome, Stephen King

Under the Dome was een van de eerste series die ik keek toen ik een abonnement op Netflix nam. Ik houd ervan, futuristische films en series die anders zijn dan anderen. En dat geldt zeker voor deze verfilming van het boek van Stephen King. De inwoners van een stadje bevinden zich van de ene op de andere dag onder een glazen koepel en ze moeten zich ineens zelf zien te redden. Dat zorgt natuurlijk voor een heel spannende dynamiek tussen de inwoners. Verhoudingen komen onder druk te staan, er ontstaat een strijd om de macht. En boven alles uit de vraag, wat doet die koepel daar en gaat hij ooit nog weer weg?

The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

Voor school moest ik hem al lezen The Great Gatsby. Toen was ik er nog niet zo van gecharmeerd, maar dat zal ongetwijfeld ook met de leeftijd te maken gehad hebben en met het feit dat het een verplicht boek was. Een mustread in de negatieve zin van het woord dus. Maar inmiddels zal ik er vast anders naar kijken, als ik het boek nogmaals zou gaan lezen. De film is alvast een goed beginpunt om mijn mening over het boek te herzien!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *