BoekenInspiratie

10 onweerstaanbare redenen waarom je lid van een bibliotheek moet worden

De bibliotheek, toegangspoort tot een schat aan boeken en informatie, en daardoor onmisbaar in onze samenleving. Toch daalt het aantal bibliotheekleden al geruime tijd. Waarom zou je eigenlijk nog lid worden van de bibliotheek? 10 goede redenen op een rijtje gezet. 1: Goedkoop lezen! Een lidmaatschap van de bibliotheek kost meestal maar enkele tientjes per jaar en geeft je toegang tot vele duizenden boeken, voor die prijs koop je bij de boekhandel amper 3 boeken.
Flickr: Håkan Dahlström
Flickr: Håkan Dahlström
2: Gratis ebooks! Wist je al dat je als bibliotheeklid gratis toegang hebt tot een grote selectie ebooks?
Flickr: Fidel Ramos
Flickr: Fidel Ramos
3: Kranten en tijdschriften! Je vindt in de bibliotheek een ruime selectie dagbladen en magazines die je gratis kunt lezen. Bovendien heb je als lid via digitale archieven toegang tot nog veel meer kranten en tijdschriften, van over de hele wereld.
Flickr: Jen Waller
Flickr: Jen Waller
4: Cursussen en lezingen. Bibliotheken organiseren regelmatig interessante lezingen en leuke workshops, waar je als lid met korting of gratis naar toe kunt gaan.
Flickr: Maurice
Flickr: Maurice
5: Gratis luisteren naar muziek. Via de dienst Muziekweb bieden veel bibliotheken de mogelijkheid om in de bibliotheek gratis naar muziek te luisteren. Ideaal om nieuwe muziek te ontdekken! 6: Films. Maar er is niet alleen muziek in de bibliotheek: je hebt er ook vele honderden films die je als lid kunt lenen.
Flickr: Óscar Villán
Flickr: Óscar Villán
7: Een wereld gaat open voor je kinderen. Bibliotheken zijn een prachtige ontdekkingsplek voor kinderen. Laat ze al vroeg in aanraking komen met boeken, daar hebben ze hun hele leven profijt van.
Flickr: amanda tipton
Flickr: amanda tipton
8: Studieplekken. Binnenkort een examen of tentamen? Bibliotheken zijn ideale studieplekken. Het is er rustig, en je hebt bovendien toegang tot al het materiaal dat je je kan wensen.
Flickr: Lester Public Library
Flickr: Lester Public Library
9: Ontmoetingsplek. Ben je single? Stop met Tinder en Lexa, ga naar de Bieb! Bibliotheken zijn de ideale plek om je ultieme boekenmatch tegen te komen, of gewoon lekker te socializen! 10: De mooie architectuur, in combinatie met al die boeken. Een paradijs voor de boekenliefhebber. Veel bibliotheken zijn in prachtige oude of juist nieuwe panden gevestigd, waar boeken, cultuur en mensen samenkomen. Een bezoekje aan de bibliotheek brengt je even helemaal in een andere wereld.
Flickr: Patrick Ahles
Flickr: Patrick Ahles

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *