10 problemen die alleen boekenfans begrijpen

Iedereen heeft natuurlijk weleens een probleem. En meestal kun je dat probleem delen met je familie, vrienden en andere mensen om je heen. Maar boekenfans hebben soms problemen die alleen andere gepassioneerde lezers zullen begrijpen. Dit zijn er 10!

#1: Te weinig ruimte in je boekenkast
Niets is fijner dan een goed gevulde boekenkast. Er is echter niets erger dan het moment dat er te weinig ruimte voor je nieuwe boeken is en je misschien wel boeken moet wegdoen (horror!).

#2: Emoties voelen voor niet-bestaande personen
Niet-lezers begrijpen echt niet waarom je tranen met tuiten huilt als de hoofdpersoon uit je lievelingsboek het zwaar te verduren heeft…

#3: Wachten op het vervolg
Heel fijn, zo’n trilogie. Maar niets zo vreselijk als maanden moeten wachten op het vervolg van een boek. Straks vergeet je nog waar het eerdere deel over ging!

#4: Wanneer iemand je boek leent en het niet terugbrengt
Voor de af-en-toe-op-vakantie-lezer is het natuurlijk prettig dat jij als boekenfan je geliefde boeken wilt uitlenen. Maar waarom snappen ze niet dat die boeken (allemaal!) belangrijk voor je zijn en duurt het eeuwen voordat ze ze teruggeven?

#5: De boekenkater
Je laatste boek was zo perfect, dat je je afvraagt hoe je ooit nog aan een ander verhaal kunt beginnen.

#6: Gestoord worden tijdens het lezen
Eindelijk ben je bij die spannende passage of heb je je mentaal voorbereid om de laatste pagina’s van een geweldig boek te lezen. Niet-lezers begrijpen niet waarom ze je dan niet mogen storen. ‘Je kunt toch straks gewoon verder lezen?’ NEE!

#7: Lezerseenzaamheid
Niemand die je kent heeft dat ene geweldige boek gelezen. Of iedereen haat het boek wat jij geweldig vindt. Niets is zo erg dan dat niemand begrijpt hoe speciaal een boek voor je is.

#8: Niet kunnen stoppen met lezen
Het is 3 uur ‘s nachts. Wanneer er een saai stukje komt stop je echt met lezen. Of na dit hoofdstuk. Behalve als het een cliffhanger heeft, natuurlijk..

#9: De drang om nog meer boeken te kopen
Natuurlijk heb je nog 50 ongelezen boeken in je boekenkast staan. Maar nog niet de nieuwe van die ene grappige schrijver. Of het debuut van die acteur. En van die roman had je toch een goede recensie gelezen?

#10: Het ultieme boekenfan-dilemma
Zoveel boeken, zo weinig tijd…


Reacties (10)

 1. Anneke
  5 jaar geleden

  Inderdaad heel herkenbaar. 🙂

 2. Liliane.
  5 jaar geleden

  Ooh ja de realiteit 🙂

 3. Gerda
  5 jaar geleden

  Zo herkenbaar …en ook een 11 voor mij dat ik de meeste boeken die uitkomen ook allemaal wil lezen. Dan hoor of lees je weer dat is een prachtig boek en deze ook en die ja fantastisch …ooo wordt er soms wanhopig van, want ik moet dan toch kiezen.

 4. janneke
  5 jaar geleden

  “Na dit hoofdstuk stop ik echt. Dan ga ik slapen.” Maar dat ben ik alweer vergeten als ik se bladzijde heb omgeslagen….

 5. Martha struik
  5 jaar geleden

  Op iedere kamer een boekenkast,en dan onder het bed een kist ,op het logeerbed ( o help ik krijg loge’s ) Waar laat ik ze ,en dan wordt het weer boekenweek !!!

 6. yara
  5 jaar geleden

  Alles is herkenbaar , behalve de laatste . Ik heb nooit veel ongelezen boeken in de kast staan . Was dat maar zo . Ik heb eerder maandelijks boeken tekort zeg maar …..

 7. Melané Fahner
  5 jaar geleden

  En dan gaat je lievelingsschrijver dood: mijn moeder die snikkend door de tuin dwaalde toen Robert Roark stierf….

 8. Margreet
  5 jaar geleden

  heel herkenbaar!

 9. Astrid Brouwer
  5 jaar geleden

  Niet willen beginnen aan het laatste boek van een serie, omdat als het uit is…… Tja..

 10. Tetske
  5 jaar geleden

  Heerlijk te lezen dat men daar ook last van heeft!

Geef een reactie