10 verrassend mooie boekhandels in Europa

Ze zijn er nog, van die prachtige boekhandels waar de liefde voor het boek van elke plank en uit elk hoekje op je afstraalt. Eerder lichtte ik op Mustreads al 10 mooie boekhandels in Nederland en uit de hele wereld voor je uit. Dit keer neem ik je mee naar 10 verrassende boekhandels in Europa, waaronder enkele bekende, maar ook een aantal onbekendere. Tijd om een volgende stedentrip te plannen dus!

Felix Jud, Hamburg

Foto: Felix Jud
Foto: Felix Jud

In 1923 opende de boekhandelaar Felix Jud zijn ‘Hamburger Bücherstube’. Vanaf de jaren ’50 is de boekhandel gevestigd in de karakteristieke Alsterarkaden.

Librairie Auguste Blaizot, Parijs

Foto: Reto Guntli
Foto: Reto Guntli

Nog iets ouder is deze boekhandel in Parijs. Hij werd in 1840 geopend door uitgever en boekverkoper Auguste-Charles Blaizot. Sinds 1928 vind je zijn boekhandel in de beroemde faubourg Saint-Honoré.

Tropismes, Brussel

Foto: Visitbrussels.be
Foto: Visitbrussels.be

In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen vind je deze prachtige Franstalige boekhandel. Een mooie grote ruimte vol met boeken!

Livraria Lello, Porto

Foto: Javier Mielgo
Foto: Javier Mielgo

Een boekhandel die J.K. Rowling zou hebben geïnspireerd voor haar beschrijving van de trap in Hogwarts.

Librerie Coop, Bologna

In de Noord-Italiaanse stad Bologna vind je deze prachtige grote boekhandel met een indrukwekkend glazen dak.

Buchhandlung Beer, Zürich

Een mooie boekhandel met een huiskamersfeer, een mengeling van oud en modern.

Globe Bookstore and Cafe, Praag

Klein maar fijn, deze Engelstalige boekhandel in Praag. En helemaal fijn, het is zowel een café, waar je door je pas gekochte boek kunt bladeren onder het genot van een kopje thee of koffie.

Fjaerland, Noorwegen

Niet één boekhandel, maar Fjaerland is een zogenaamde ‘boekenstad’, met diverse boekhandels en boekenkasten op de meest bijzondere plekken. Een boekhandel met uitzicht op een gletsjer, hoe verzin je het? Heel mooi, en verrassend in elk geval!

Daunt, Londen

Deze boekhandel is gevestigd in een bijzonder Edwardiaans pand en heeft in het assortiment vooral literatuur en reisboeken.

Librairie Galignani, Parijs

Zelfs Karl Lagerfeld komt hier om de nieuwste boeken te shoppen, dus dan moet het wel een bijzondere boekhandel zijn. Het is de oudste Engelse boekhandel van het Europese vasteland en al zes generaties in handen van de familie Galignani.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Godelieve
    5 jaar geleden

    Wat een prachtig inkijkje in al die speciale boekhandels.
    Leuk artikel om even bij weg te dromen 😉

Geef een reactie