1,5 miljoen ebooks gedownload via Vakantiebieb

De gratis app met ebooks van de Nederlandse bibliotheken Vakantiebieb was ook de afgelopen zomer weer een succes. Tot 31 augustus kon gebruik gemaakt worden van de applicatie, waarin zo’n 50 ebooks voor iedereen gratis te lezen waren. In totaal is de app 345.000 keer gedownload en had de app deze zomer 200.000 nieuwe gebruikers meldt Stichting Bibliotheek.nl.

Met de campagne voor de gratis app richtten de bibliotheken zich in de zomervakantie met name op kinderen. Dat werkte goed, want er werden 485.000 jeugdtitels gedownload in de maanden juli en augustus. Het totale aantal boeken dat werd gedownload was 1,5 miljoen, drie keer meer dan een jaar eerder.

De Vakantiebieb-app is een applicatie waarmee de bibliotheken regelmatig tijdens schoolvakanties een geselecteerd aantal gratis ebooks ter beschikking stellen.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie