Inspiratie

23 april: Wereldboekendag! 10 tips om de dag goed te vieren

Even een herinnering: over een week, op donderdag 23 april, is het Wereldboekendag, de jaarlijks terugkerende dag waarop boeken centraal staan. Sinds 1995 wordt dit evenement op die datum in meer dan 100 landen gevierd. Maar wat moet je nu op zo’n dag? Mustreads geeft je 10 leuke tips om de dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Maak alvast maar wat ruimte vrij in je agenda! 1. Ga op Wereldboekendag naar je plaatselijke boekhandel, vraag de boekverkoper om een persoonlijke boekentip en koop dat boek zonder verdere vragen 2. Reserveer op die dag minstens 2 uur in je agenda en begin in dat ene boek dat je nu al veel te lang vanaf je boekenkast ligt aan te staren, ook al zijn je andere boeken nog niet uit 3. Geef je beste vriend of vriendin onaangekondigd een boek cadeau van zijn of haar favoriete schrijver 4. Heb je jonge kinderen? Lees voor het slapen gaan dubbel zo lang voor als je normaal zou doen 5. Word lid van een bibliotheek 6. Maak een leuk boekenuitje, alleen of met iemand samen: bezoek bijvoorbeeld 1 van de 10 mooiste boekhandels, of 1 van de 10 mooiste bibliotheken van Nederland 7. Ga je met de trein naar je werk? Laat een mooi boek uit je boekenkast achter voor een onbekende ontvanger met daarin een persoonlijke boodschap 8. Zijn er meer boekenlezers op je werk, studie of school? Spreek af om tijdens de pauzes eens niet met elkaar te kletsen maar allemaal een boek mee te nemen en dat te gaan lezen. Je zult verrast zijn door het effect dat samen lezen heeft, lezen verbindt en geeft rust! 9. Doneer wat van je boeken aan de plaatselijke little free library 10. Op zoek naar een échte uitdaging? Houd een leesmarathon, alleen of met meerdere mensen: lees zoveel mogelijk boeken op 1 dag Heb jij nog andere tips om Wereldboekendag te vieren?

4 reacties

  • Met name punt 1 lijkt mij leuk om te doen.

  • Zijn er in Nederland Little Free Libraries? Op de kaart zijn ze niet te vinden.Ik heb eens gelezen dat er mensen zijn die boeken uitlenen als partikulier maar waar die zijn weet ik niet.Als iemand mij hier een tip over kan geven hoor ik deze graag.

    • Er zijn in Nederland inmiddels heel veel Litte Free Libaries en die zijn ook in kaart gebracht, zie http://www.minibieb.nl.

    • Op Hoog Caterijne in Utrecht is er iets soortgelijks en kinderboekhandel De Boekenwurm heeft een speciaal kastje met kinderboeken om uit te lenen en te ruilen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *