5 boeken die verfilmd zouden moeten worden

Foto: Flickr / weegeebored

Boekverfilmingen doen het vaak goed in de filmzalen. Niet elk boek is echter geschikt voor een verfilming. Het boek moet natuurlijk een goed verhaal hebben, maar ook de personages moeten aansprekend genoeg zijn voor een film. Hieronder vijf boeken die gewoon om een verfilming vragen, maar waar tot nu toe nog geen film van is gemaakt.

Butcher’s Crossing, John Williams
Een meeslepend verhaal, vol spanning en avontuur. Waarom is hier nog geen film van?
John Williams

Honderd jaar eenzaamheid, Gabriel García Márquez
De klassieker uit Latijns-Amerika, misschien wel de beste roman van Márquez. Wie zit er nou niet te wachten op een verfilming van dit meesterwerk?

Al wat schittert, Eleanor Catton
Won de Booker Prize en beschrijft het leven van goudzoekers in Nieuw-Zeeland. Filmisch geschreven, met een strakke opbouw.

Oorlog en terpentijn, Stefan Hertmans
Films over de Eerste Wereldoorlog focussen meestal op de loopgraven en zijn vaak Engels, Amerikaans of soms Frans. Een Vlaamse film, die juist het leven van de gewone man belicht. Stefan Hertmans aangrijpende verhaal leent zich er prima voor.

De Cirkel, Dave Eggers
Snel nog verfilmen voordat het realiteit wordt: de wereld die Eggers in De Cirkel schetst is verontrustend, maar misschien wel dichterbij dan ooit.

Van welke boeken zou volgens jou absoluut een film gemaakt moeten worden?


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reacties (4)

 1. Peter
  4 jaar geleden

  Ik zou graag verfilmingen zien van Utterly Monkey van Nick Laird, London Fields van Martin Amis, The List of 7 van Mark Frost en Bevrijdingsdag van Simon Vestdijk.

 2. Dirk Degraeve
  4 jaar geleden

  Leuke vraag! Matterhorn van Karl Marlantes is zo’n boek dat om verfilming smeekt. http://iboek.weebly.com/recensies/matterhorn-karl-marlantes

 3. Hugo Verkley
  4 jaar geleden

  Straatgeheimen; boek met levensverhalen van dak- en thuislozen. Misschien kan er een verhaal worden uitgepikt dat het verfilmen waard is?!

 4. Mirjam
  4 jaar geleden

  Ik zou wel graag een verfilming zien van Het verslag van Brodeck van Philippe Claudel.
  Prachtig boek, heftig, bijzondere karakters.

Geef een reactie