5 boeken om naar uit te kijken in april

Begint het einde van je nog-te-lezen stapel in zicht te komen? Niet wanhopig worden, want hier zijn vijf boeken die deze maand verschijnen en absoluut een plaatsje op de stapel verdienen. Voor ieder wat wils.

Het liefdeslied van Queenie, Rachel Joyce
Waarom de boeken van Rachel Joyce op je TBR-stapel horen hoeft eigenlijk geen toelichting meer, na het succes van De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry. Voor de liefhebbers, in Het liefdeslied van Queenie herbeleef je het verhaal vanuit het gezichtspunt van Queenie.

Wanneer Queenie Hennessy te horen krijgt dat Harold Fry dwars door Engeland loopt en op weg is naar haar, is ze verbijsterd. Ze had in haar brief uitgelegd dat ze ging sterven, en tijd om op hem te wachten heeft ze niet meer. Een vrijwilliger bij het hospice stelt voor dat ze Harold nog een brief schrijft, waarin ze alles aan hem vertelt. Waarom ze twintig jaar geleden verdween zonder vaarwel te zeggen. Hoe Harold haar leven heeft veranderd, en zij zonder dat hij het doorhad het zijne.

Reserveer dit boek

De kop in het zand, Jan Guillou
Een nieuw boek van de meesterverteller Jan Guillou. Bruggenbouwers was al een van de meest succesvolle romans uit Scandinavië van de afgelopen tijd, ook de vervolgen hierop kunnen op veel fans rekenen. Het vierde deel in de serie The Great Century pakt het verhaal op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kan ook los gelezen worden.

In Europa is de Tweede Wereldoorlog in volle gang. Voor Lauritz, de oudste Lauritzen-broer, wordt het steeds moeilijker om neutraal te blijven. Zijn schoonouders en het familiekapitaal bevinden zich in Duitsland, maar Duitsland is tevens de bezetter van thuisland Noorwegen. Zoon Harald zit bij de SS, maar dochter Johanne zit bij het verzet. Zijn andere zoon zit bij de Zweedse marine, en zijn jongste dochter lijkt te zijn betrokken bij spionage.

Lange tijd hoopt Lauritz dat Duitsland de oorlog zal winnen, maar zijn broers Oscar en Sverre is een andere mening toegedaan. Zelfs zijn vrouw Ingeborg beschouwt Duitsland niet meer als haar thuis. De oorlog dreigt niet alleen Europa te verscheuren, maar ook de familie Lauritzen.
Zelfs in het idyllische Saltsjöbaden, ver van de bloederige slagvelden, blijkt het niet langer mogelijk de oprukkende duisternis te ontvluchten.

Reserveer dit boek

De grenzeloze, Jussi Adler-Olsen
Het zesde deel in de bloedstollend spannende Serie Q. Van de vijf voorafgaande delen werden in Nederland al meer dan 800.000 exemplaren verkocht, dus gegarandeerd dat ook deze nieuwste thriller weer een succes gaat worden.

Wanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. De consequenties daarvan zijn niet te overzien. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij, als hoofd van de afdeling ‘onopgeloste zaken’ Q, toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen. Terwijl oude kwesties en geheimen Carl, zijn collega’s Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon onderuit dreigen te halen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.

Reserveer dit boek

De circusvrouw, Jelmer Jepsen
Na zijn succesvolle debuut Vallen als het heet is komt Jelmer Jepsen – bij een nieuwe uitgever – met zijn tweede roman, De circusvrouw.

Vlijmscherpe dialogen en trefzekere personages tonen Jepsens literaire talent. Ontroerende en hilarische scènes volgen elkaar in hoog tempo op en garanderen puur leesplezier. De circusvrouw is een rollercoaster op hoog niveau. Een ongedwongen avond met de charmante Bruno zet het leven van Margriet Alberda (36) voorgoed op zijn kop. Wat begint als een onschuldige flirt, eindigt in een ongekend drama. Verscheurd door schuldgevoelens vlucht Margriet met haar zoontje Pim naar Elba, vastbesloten om daar een nieuw leven te beginnen. Totdat een mysterieus familielid Margriets leven opnieuw overhoop gooit… Is het mogelijk om je verleden te verloochenen en zowel je geheimen als je verdriet voorgoed te begraven?

Reserveer dit boek

Alleen maar helden, Charles Lewinsky
Van Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky werden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Alleen maar helden is opnieuw een mustread van de Zwitserse auteur.

Winter 1944. De Beierse Alpen vormen – nog wel – een vredige omgeving. Een ideale plek om ver van Berlijn te overleven. Een kleine filmploeg gaat er in Kastelau een vurige propagandafilm draaien, een hart onder de riem voor het Duitse volk. Dat is althans wat de dorpsbewoners moeten geloven. Belangrijk is maar één ding: het moet er overtuigend uitzien! Alleen zo kan men zijn leven (en latere carrière) redden.

Reserveer dit boek

Edit: In eerste instantie stond hier het boek Oh vader en moeder, als u mij zoo eens zag van Hugo Borst, dit boek blijkt echter een jaar uitgesteld te zijn.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie