5 boeken om naar uit te kijken in december

Het is alweer de allerlaatste maand van het jaar. Heb je nog inspiratie nodig voor een cadeau voor onder de kerstboom of ben je nog op zoek naar een boek om gewoon tussen de feestdagen door lekker te kunnen lezen? De komende maand komen er weer prachtige boeken uit! Naar deze 5 boeken kijk ik in het bijzonder uit.

De ochtendgaveDe ochtendgave, A.F.Th. van der Heijden
Eindelijk! De ochtendgave zou al in 2009 verschijnen, het jaar dat 330 jaar Vrede van Nijmegen werd herdacht. Nu is het zover; de Nijmeegse roman draait volgens de uitgeverij om spionage en vernedering, liefde en overspel.

Het is 9 juli 1672. Op de dag dat de troepen van Lodewijk xiv Nijmegen belegeren, verdwijnt de jonge bruid van Caspar Sonmans. Zes jaar later, op de dag dat de Vrede van Nijmegen wordt getekend, vindt hij haar terug in de tijdelijke Franse ambassade, waar zij als maîtresse van markies Caloyanni spioneerde voor de Hollandse Staten-Generaal. Zij wil, nu de vrede een feit is, zo snel mogelijk de ambassade ontvluchten. Maar of de bedrogen Caloyanni dit over zijn kant zal laten gaan?

Reserveer dit boek

HongerzomerHongerzomer, Karin Bruers
Na het succes van Brigadier Oversteekmoeder komt Karin Bruers nu met haar tweede roman: een tragikomisch familiedrama over een bejaarde moeder.

De 85-jarige moeder van Anna begint te dementeren. Om snel in aanmerking te komen voor een plek in een woonzorgcentrum overdrijven de kinderen haar dementie, met als gevolg dat ze op een gesloten afdeling tussen zwaar verwarde ouderen belandt. Volledig ontdaan klampt ze zich hulpeloos aan Anna vast. Die besluit een dag later haar moeder in huis te nemen. Op één zus na laat de familie Anna enhun moeder rücksichtslos in de steek. Met zijn drieën dwalen ze door de herinneringen van de moeder, voornamelijk die van de hongerzomer van 1972.

Reserveer dit boek

 

Speel met vuurSpeel met vuur, Tess Gerritsen
In 2014 schreef Tess Gerritsen Incendio, het geschenk voor de Maand van het Spannende Boek. Een leuk boekje, waar ze in dit boek op voortborduurt.

Julia Ansdell raakt in de greep van de Incendio-wals, een merkwaardig muziekstuk dat ze bij toeval ontdekt in een antiekwinkeltje in Rome. Als Julia de wals thuis in Boston voor de eerste keer speelt, heeft de muziek een onverklaarbaar angstaanjagend effect op haar dochtertje; ze lijkt wel behekst. Vastbesloten de oorsprong en het geheim van het muziekstuk te ontrafelen reist Julia naar Venetië. Daar raakt ze verstrikt in het web van een oppermachtige familie, die ver zal gaan om Julia in haar zoektocht tegen te werken.

Reserveer dit boek

 

Tweedehands bloemenTweedehands bloemen, Caroline Ligthart
Volgens de uitgeverij is Ligtharts stijl messcherp, gedurfd en krachtig, met de pittigheid van Annie M.G. Schmidt. Dat belooft wat!

Tweedehands bloemen geeft een intieme kijk in het alledaagse leven, vanuit het gezichtspunt van de buitenstaander. Bij een ogenschijnlijk alledaagse situatie weet Ligthart de vinger op de zere plek te leggen. Enkele verhalen zijn verschenen in Hollands Maandblad, De Brakke Hond en De Revisor.

Reserveer dit boek

 

Altijd oorlogAltijd oorlog, Hervé Le Corre
Deze spannende thriller won verschillende prijzen in het buitenland…

Bordeaux, jaren vijftig. De stad is somber,gehavend en de littekens van een duister oorlogsverleden zijn duidelijk zichtbaar. De gluiperige politiecommandant Darlac, die in de oorlogsjaren heulde met de nazi’s, zit weer op zijn post. Een volgende oorlog dient zich alweer aan: jonge dienstplichtigen vertrekken naar Algerije. Daniel werkt als automonteur en bereidt zich voor op zijn naderende vertrek. Hij gaat uit van het ergste. In de Tweede Wereldoorlog verloor hij zijn ouders, beiden omgekomen in concentratiekampen. Tenminste, dat denkt hij.

Als op een dag een mysterieuze man in de garage van Daniel staat, komt de jongen gaandeweg achter de waarheid. Een duister kat-en-muisspel ontstaat waarbij Darlac hoogstpersoonlijk betrokken blijkt te zijn en de donkerste episode uit de oorlogsgeschiedenis beetje bij beetje aan het licht komt. Dood gewaande slachtoffers lijken plotseling meer levend dan ooit.

Reserveer dit boek


Geef een reactie