Inspiratie

5 boekentips voor de Boekenweek

We zitten midden in de Boekenweek. Van alle kanten proberen boekhandelaren je naar hun volgepakte winkels te lokken. Maar welke boeken uit de grote stapels moet je nu echt kopen? MustReads zet 5 boeken op een rijtje die je niet mag laten liggen als je deze week naar de boekhandel gaat. Wat je ziet als je valt, Rebecca Wait De in 1988 geboren Britse Rebecca Wait schreef met het boek Wat je ziet als je valt een fijnzinnige en pakkende debuutroman over een gezin dat ontwricht is doordat hun zoon en broer te kampen kreeg met een diepe depressie.
De interessanten, Meg Wolitzer “Sterk geschreven, met veel aandacht voor de personages en hun onderlinge verhoudingen. Wolitzers nieuwste boek is een typisch Amerikaanse roman over de alledaagse strubbelingen van blanke burgers, tegen de achtergrond van een veranderend Amerika.”
pelgrimIk ben Pelgrim, Terry Hayes Terry Hayes maakte met Ik ben Pelgrim zijn debuut in de boekenwereld en wist heel veel lezers te overtuigen van zijn schrijfkunsten. Het vuistdikke boek is dan ook een ouderwetse pageturner die je vanaf de eerste bladzijde op het puntje van je stoel doet zitten.
Tot ziens daarboven, Pierre LemaîtreTot ziens daarboven is een aangrijpende roman over de gevolgen van de Grote Oorlog en hoe een land de doden herdenkt, maar de overlevende soldaten lijkt te vergeten.”
De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, Haruki Murakami De nieuwe Murakami heeft dan wel het woord kleurloos in de titel, maar kleurloos is het boek allerminst. Het boek is vrij braaf in vergelijking met zijn eerdere romans, maar heeft iets betoverends en mystieks in zich.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *