Asterix gered uit de vuilnisbak: originele tekening is tienduizenden euro’s waard

Een originele tekening van een pagina uit het album Asterix en het ijzeren schild, gesigneerd door striptekenaar Uderzo, is gered uit een vuilnisbak in Parijs en wordt op 16 november geveild.

De tekening werd gevonden door een gelukkige bewoner van een apartementengebouw in het 15e arrondissement van Parijs. Hij vond het tussen het vuilnis dat afkomstig was van een appartement dat geruimd werd nadat de bewoner overleden was. Het veilinghuis Artcurial schat de waarde van de tekening tussen de 70.000 en 90.000 euro.

“Ik zag meteen dat het een originele tekening was,” zegt een medewerker van het veilinghuis. “Ik herkende de persoonlijke boodschap en het handschrift van Uderzo.” De tekening met stripbeelden uit het Asterixverhaal stamt uit 1968, een periode waarvan de overgebleven tekeningen zeldzaam zijn. Oorspronkelijk behoorde de tekening toe aan twee vrienden van Uderzo.

Asterix


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie