Bibliobath: Boeken die je in bad mag laten vallen

Papieren boeken en water gaan niet zo goed samen, wat veel mensen die graag in bad lezen kunnen beamen. Maar als het aan het Nederlandse bedrijfje Bibliobath ligt komt er binnenkort een nieuw soort boek dat wél onbezorgd in bad gelezen kan worden. Boeken van synthetisch papier en een watervaste binding. Gisteren werd een project op Kickstarter gelanceerd om dit mogelijk te maken.

We lijken steeds minder tijd te hebben voor het rustig lezen van een boek. Overal is wel afleiding te vinden, in de vorm van smartphones, tablets, televisie of games. De laatste plek waar elektronica nog niet helemaal is doorgedrongen, is de badkamer. Maar ook boeken hebben er geen vaste plek, omdat je je mooie boeken natuurlijk niet wilt beschadigen door vocht. Maar nu komt Bibliobath te hulp.

Bibliobath wil van start gaan met vier stijlvol vormgegeven Engelstalige boeken, allemaal klassiekers. Zo kun je je voor een bedrag van 17 euro inschrijven voor een watervaste versie met verhalen van Mark Twain, voor 19 euro voor gedichten van Yeats, voor 24 euro voor een waterbestendige Shakespeare en 27 euro voor een gelimiteerde watervaste oplage van The Art of War. Handig voor in bad, maar ook voor op het strand, het zwembad of voor in je backpack.

Geïnteresseerd? Neem snel een kijkje op de Kickstarter-pagina.

Overigens, wie graag digitaal leest kan al wel terecht bij de Kobo Aura H2O, een waterbestendige ereader.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie