Bibliotheekleden kunnen thuis muziek streamen

Vanaf vandaag is het mogelijk voor bibliotheekleden om thuis gratis muziek te luisteren. Met de nieuwe dienst eMuziek krijgt de gebruiker toegang tot een dwarsdoorsnede van populaire en klassieke muziek.

Het gaat om een pilotproject, zo laat Stichting Bibliotheek.nl weten. In de bibliotheken zelf hebben leden al toegang tot een collectie van 4,5 miljoen nummers. Daarvan komt voorlopig zo’n 20% thuis beschikbaar. De gebruiker is wel gebonden aan een maximum. Zo mogen er tot 150 tracks per maand gestreamd worden, en mag elke track maximaal 5 keer afgespeeld worden.

Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven aan de bibliotheken om deze aan leden thuis aan te bieden. Op dit moment is het label Universal de grootste van de deelnemende platenlabels. De initatiefnemers willen aan het huidige aanbod geregeld nieuwe labels toevoegen.

Op de site eMuziek.nl vind je meer informatie over deze nieuwe dienst.


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie