Profiel

# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Beschrijving

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.
Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.
Een van de meest verbluffende debuten die ik ooit gelezen heb. Elk woord is zo goed als perfect.’ – DAVID BALDACCI

Deel je mening!

3 van de 5 sterren

1 recensie

Laat weten wat je vindt…

Recensies

 1. Martijn

  Waardering 3 uit 5

  Team MustReads.nl Martijn

  Droogte laat de aarde barsten, maakt mensen prikkelbaar en drijft boeren tot de rand van de afgrond. Als de regen niet valt (deze zin is overigens ook de titel van een ander sterk boek, van Maggie O’Farrell), de rivier langzamerhand opdroogt en de zon ongenadig blijft schijnen, gaat dat op den duur voor grote problemen zorgen. Zo ook in De droogte, het thrillerdebuut van de Brits-Australische schrijfster Jane Harper. Al twee jaar wordt het plattelandsstadje Kiewarra in Australië geplaagd door hitte en droogte. Een gruwelijke moord zet de verhoudingen nog eens extra op scherp.

  Aaron Falk groeide op in het kleine stadje, maar verruilde later zijn geboortegrond voor de grote stad Melbourne. Hij keert terug voor de begrafenis van Luke Hadler en zijn vrouw en zoontje. Vroeger waren Luke en hij beste vrienden, zoals dat echter vaker gebeurt, groeiden de twee uit elkaar en zagen ze elkaar nog een keer in de paar jaar. Ondanks de verwijdering tussen hen, is Aaron echter nog steeds geschokt door wat er gebeurd zou zijn: Luke werd dood in zijn auto gevonden met een geweer tussen zijn benen, terwijl zijn vrouw en kind dood thuis liggen.

  Falk werkt bij de politie, maar heeft ooit de overstap gemaakt naar het bestrijden en oplossen van financiële criminaliteit. Wanneer de vader van Luke hem echter smeekt om zich in de vermeende zelfmoord van zijn zoon te verdiepen, kan hij niet weigeren. Ondanks het feit dat Falk liefst zo snel mogelijk zijn geboortestad achter zich wil laten. Want een aantal inwoners van de stad houdt hem verantwoordelijk voor de dood van een jong meisje, twintig jaar geleden. Niet iets waar hij graag na al die tijd nog mee geconfronteerd wil worden.

  Samen met de lokale politiechef neemt hij zich voor om enkele dagen te speuren naar iets dat erop kan wijzen dat de zaak van het gezinsdrama niet is wat het lijkt te zijn. Maar door zich met deze zaak bezig te houden, moet Falk ook zijn eigen verleden onder ogen zien en rakelt hij dingen op die misschien beter verborgen hadden kunnen blijven.

  De droogte is een rustig en degelijk opgebouwde thriller die je vanaf de eerste pagina geboeid houdt. Niet dat er direct erg veel actie in zit, maar de schrijfster weet je te pakken met haar beschrijvingen van het leven in deze droge stad. Ze schetst het landschap met rake typeringen en laat zien wat de droogte met de inwoners doet. De hoofdpersonen komen tot leven en krijgen diepte, mede doordat hun persoonlijke achtergrond en voorgeschiedenis veel aandacht krijgen. Tegen het decor van een nogal ongewone, dorre omgeving, ontrafelt zich een spannend verhaal met een onverwachte ontknoping.

  (0) (0)

  Is er iets mis met dit bericht? Bedankt dat je het ons laat weten! Wat is er precies aan de hand?

×

Login

Fijn om je weer te zien!

Registreer

Registreer nu, als je nog geen account hebt.

Continue as a Guest

Nog geen account? Registreer

Terug naar boven