# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Een hapklare historie van Frankrijk

Auteur: Jeni Mitchell

Ben je geïnteresseerd in Frankrijk en geschiedenis, dan mag je dit boek niet missen. Aan de hand van gerechten en recepten uit de Franse keuken vertelt de auteur je allerlei verhalen over de Franse geschiedenis en belangrijke Franse personen uit het verleden, van recent tot langer geleden.
Lees de volledige recensie »

Bestellen

Dit boek kopen? Zoek naar dit boek bij de volgende winkels:

Categorie:

Beschrijving

Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien.

Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten – van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne – gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd.

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

  1. Martijn

    Martijn

    Ben je geïnteresseerd in Frankrijk en geschiedenis, dan mag je dit boek niet missen. Aan de hand van gerechten en recepten uit de Franse keuken vertelt de auteur je allerlei verhalen over de Franse geschiedenis en belangrijke Franse personen uit het verleden, van recent tot langer geleden.

    Het zijn steeds vrij korte hoofdstukken waardoor je het boek ook weer gemakkelijk even kan wegleggen na van weer wat anekdotes te hebben genoten, om er vervolgens dan steeds al naar uit te kijken om het boek weer ter hand te nemen. Tussen de verhalen zit af en toe wel wat bekends, maar de meeste waren voor mij in elk geval onbekend en erg leuk om te lezen en te weten.

    ‘Een hapklare historie van Frankrijk’ is een boek om langzaam van te genieten, net zoals van een goede maaltijd of een glas goede wijn. Het liefst in goed gezelschap, zodat je er af en toe wat van kan voorlezen of tegen iemand kan zeggen ‘Hé, wist je dit al?’

advertentie
Terug naar boven

Gratis boekentips

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe leestips