Profiel

# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 recensie)

Oorsprong

Auteur: Dan Brown

Heb jij dit boek gelezen? Geef dan nu je beoordeling van dit boek en help anderen met het vinden van nieuwe mustreads!

Koop dit boek

Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Deel op:

Beschrijving

Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur.
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…
Lees alles over Dan Brown en zijn boeken op Lees Magazine.

Deel je mening!

4 van de 5 sterren

1 recensie

Laat weten wat je vindt…

Recensies

 1. Martijn

  Waardering 4 uit 5

  Team MustReads.nl Martijn

  Waar komen we vandaan, en waar gaan we naar toe? Twee vragen die misschien wel het meest gesteld zijn in de loop van de geschiedenis, en waar ook vaak verschillende antwoorden op gegeven zijn. In de nieuwe Dan Brown spelen deze vragen de hoofdrol. Een thriller over wetenschap en geloof, waarin de vermogens van de bekende hoofdpersoon Robert Langdon weer flink op de proef gesteld worden. Een erg actueel boek, dat je gegarandeerd aan de bank gekluisterd houdt.

  Robert Langdon ontvangt een uitnodiging van een oude vriend, Edmond Kirsch, voor de presentatie van een wetenschappelijke ontdekking. Een ontdekking die, zo wordt beloofd, het wereldbeeld van miljoenen zal veranderen en een blijvende impact zal hebben op de levens van velen. De optimistische futuroloog en miljonair heeft er alles aan gedaan om de presentatie zo bijzonder mogelijk te maken. De avond wordt live gestreamd via internet en trekt miljoenen kijkers. Maar op het moment suprême breekt er grote chaos uit in het Guggenheim-museum in Bilbao, waar de presentatie plaatsvindt. Net voor de ontdekking wereldkundig kon worden gemaakt.

  Samen met museumdirecteur Ambra Vidal, die ook de verloofde van de kroonprins is, ontvlucht Robert Langdon de chaos en ze haasten zich naar Barcelona. Er begint een race tegen de klok om alsnog de geheime ontdekking van Kirsch openbaar te kunnen maken. Voor Langdon een zaak van nieuwsgierigheid, maar ook omdat hij zich verplicht voelt tegenover zijn oude vriend. Maar van alle kanten worden Langdon en Vidal tegengewerkt. Hun tegenstander heeft connecties tot in het koninklijk paleis en ze kunnen dan ook niemand meer vertrouwen. Het lijkt erop dat een machtig iemand er alles aan gelegen is om de ontdekking voor altijd verborgen te houden.

  Het is Dan Brown wederom gelukt om een thriller te schrijven waarin alle sterke punten van de auteur samenkomen. Een spannend verhaal met onverwachte plot-twists, codes die gekraakt moeten worden, achtervolgingen, en dat alles tegen een achtergrond van interessante geschiedenis, religie, architectuur, cultuur en kunst. Dit keer speelt alles zich af in Spanje, en net als in andere boeken neemt de auteur je mee op een soort rondleiding langs de belangrijkste en meest bijzondere plekjes. In Barcelona komen natuurlijk de kunstwerken van Gaudí uitgebreid aan bod, en als je er nog nooit geweest bent, zoals ik, krijg je spontaan zin om alles eens met eigen ogen te gaan bekijken.

  In Oorsprong speelt religie een grote rol, misschien nog wel meer dan in enkele van zijn vorige boeken. De ontdekking van Kirsch wordt gepresenteerd als wereldschokkend, vooral ook voor wat betreft religies. Gaandeweg vroeg ik me af en toe wel af of deze ontdekking nu werkelijk zo veel aandacht zou trekken en ophef zou maken als in het boek wordt gesuggereerd. Daar valt volgens mij wel wat op af te dingen. Toch blijft staan dat Dan Brown alles geloofwaardig weet te brengen. De auteur neemt uitgebreid de tijd (en de pagina’s) om zijn verhaal te vertellen, hoewel dat zich in feite maar in enkele uren afspeelt. Ook de schrijfstijl is eigenlijk weer precies zoals we het van de auteur gewend zijn, een – toch wat wonderlijke – mengeling van Wikipedia-info en actie. Meer van hetzelfde dus, typisch Dan Brown, maar desondanks net zo vermakelijk en spannend als zijn eerdere werken.

  (0) (0)

  Is er iets mis met dit bericht? Bedankt dat je het ons laat weten! Wat is er precies aan de hand?

×

Login

Fijn om je weer te zien!

Registreer

Registreer nu, als je nog geen account hebt.

Continue as a Guest

Nog geen account? Registreer

Terug naar boven