Profiel

# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 recensie)

Voor jou

Auteur: Jojo Moyes

Heb jij dit boek gelezen? Geef dan nu je beoordeling van dit boek en help anderen met het vinden van nieuwe mustreads!

Koop dit boek

Uitgever: de Kern
Categorie:
Deel op:

Beschrijving

‘Dit liefdesverhaal overtuigt, niet alleen omdat het je raakt, maar ook omdat het zo herkenbaar is.’ The New York Times
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.
Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?
De internationale bestseller die harten over de hele wereld verovert. Deze roman is voor iedereen die geraakt werd door Intouchables en Mar adentro.
‘Een overdonderend liefdesverhaal. Een intelligente plot voorzien van sympathieke en boeiende personages… Het is een fantastisch boek om te lezen en ik ben er verliefd op!’ Daily Mail
‘De nieuwe roman van Jojo Moyes is een meesterwerk. Haar verhaal over een liefde die op de meest onwaarschijnlijke plek opbloeit deelt een mokerslag uit.’ Elle
‘Ontwapenend, ontroerend en bitterzoet. Must read voor de liefhebbers van Intouchables!’ Kim Moelands, auteur Ademloos en Grenzeloos
‘Een onverwacht liefdesverhaal… Om van te genieten, tussen de tranen door.’ O, The Oprah Magazine
‘Herkenning in het omgaan met een lichaam dat niet meer kan wat het vroeger kon, maar ook herkenning in een liefde die lichamelijkheid overstijgt. Een mooi en fijn boek!’ Reni de Boer, Mis(s) Nederland 2007 en auteur van Stuk
‘Een meeslepende roman over liefde, dood, beslissingen nemen en liefde vinden. Het gaat grote emotionele vraagstukken niet uit de weg. Waterproofmascara is een vereiste!’ Marie Claire
Jojo Moyes heeft een aantal romans op haar naam staan, en won tot twee keer toe de Romantic Novelists’ Association Book of the Year Award. Met Voor jou bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld, met hoge noteringen in de bestsellerlijsten en enthousiaste lezersreacties.
Haar debuutroman ‘PS: I love you’ werd verfilmd met Hilary Swank en Gerard Butler in de hoofdrol.

Deel je mening!

5 van de 5 sterren

1 recensie

Laat weten wat je vindt…

Recensies

 1. Carine Joosse-Boersma

  Waardering 5 uit 5

  Carine Joosse-Boersma

  Er zijn van die boeken die je het liefst in een ruk uitleest en waarin je vervolgens gelijk nogmaals wilt beginnen. Voor jou van Jojo Moyes is zo’n boek. Wat er op het eerste gezicht uitziet als een dertien-in-een-dozijn-roman, blijkt een overweldigend liefdesverhaal tussen twee totaal verschillende personen. Dit uitzonderlijk mooie verhaal zal je niet gemakkelijk kunnen loslaten.

  Het leven van de 26-jarige Louisa Clark is niet bijzonder spectaculair – baantje in het café van een klein Engels dorp, vriendje, fijne familie. Wanneer ze haar baan verliest kan ze niet anders dan een contract van zes maanden accepteren als zorgassistente van Will Traynor, een 35-jarige man die in een rolstoel is beland na een ongeluk. Will leidde een nogal jaloersmakend leven voor zijn ongeluk – rijk, goede carrière, mooie vriendin, reizen. Nu is hij bijna volledig verlamd vanaf zijn nek en kan hij nergens meer van genieten. Zijn wil om te leven is weg en hij heeft besloten er een einde aan te maken. Louisa weet zich geen raad met zijn botte houding, maar laat zich niet door hem wegsturen. Langzaamaan verandert hun wederzijdse aversie in wederzijds respect. Louisa zet alles op alles om Will van zijn besluit af te brengen en Will probeert Louisa ervan te overtuigen dat ze een leven buiten hun kleine dorp moet ambiëren.

  Moyes weet de juiste toon te treffen. Ze gebruikt humor in de dialogen om de soms pijnlijke situaties te verzachten. Haar taalgebruik is toegankelijk en nuchter. Daarmee weet ze herkenbare en tastbare karakters neer te zetten die de lezer zullen aanspreken. Ze schrijft vanuit verschillende perspectieven. Het grootste gedeelte van het verhaal bekijk je vanuit het oogpunt van Louisa. Haar standpunt wordt afgewisseld met die van een aantal andere karakters, wat een verrijking is van het verhaal. Het biedt een adempauze in de heftige emoties van Louisa en een andere kijk op de situatie van Will. Moyer maakt handig gebruik van deze wisselende perspectieven om verschillende standpunten met betrekking tot hulp bij zelfdoding weer te geven.

  Moyes is zowel journalist als romanschrijver en dat lees je terug in Voor jou. De journalist in Moyes toont zich door de beschrijving van de praktische zaken rondom de situatie van Will, zoals zijn gezondheidsrisico’s en pijn. Haar vaardigheden als romanschrijver komen naar voren in de beschrijving van de emoties van de hoofdpersonen. Ze gaat daarbij moeilijke keuzes niet uit de weg. Zonder te oordelen laat ze de lezer kennismaken met de ethische dilemma’s rond het onderwerp van hulp bij zelfdoding.

  Hoe het verhaal afloopt ga ik hier niet uit de doeken doen. Daarvoor is Voor jou simpelweg te goed. Voor jou is geen standaard liefdesverhaal, maar een aangrijpend, origineel en confronterend verhaal over twee mensen die elkaar wezenlijk veranderen. De verhaallijn is onvoorspelbaar, de hoofdrolspelers zijn levensecht en de situaties zijn herkenbaar. Als lezer raak je zeer betrokken bij het lot van de hoofdrolspelers. Eenmaal uitgelezen wil je direct opnieuw beginnen.

  (0) (0)

  Is er iets mis met dit bericht? Bedankt dat je het ons laat weten! Wat is er precies aan de hand?

×

Login

Fijn om je weer te zien!

Registreer

Registreer nu, als je nog geen account hebt.

Continue as a Guest

Nog geen account? Registreer

Terug naar boven