Profiel

# Type minstens 1 karakter om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Waardering 3.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 recensie)

Zusje

Auteur: Rosamund Lupton

Heb jij dit boek gelezen? Geef dan nu je beoordeling van dit boek en help anderen met het vinden van nieuwe mustreads!

Koop dit boek

Uitgever: Boekerij
Categorie:
Deel op:

Beschrijving

Zusje – jubileumeditie
Rosamund Lupton
Niets kan de band tussen zussen verbreken…
Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.
De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.

Deel je mening!

3 van de 5 sterren

1 recensie

Laat weten wat je vindt…

Recensies

 1. Martijn

  Waardering 3 uit 5

  Team MustReads.nl Martijn

  Een bestseller scoren met een ‘oud’ boek, dat is niet veel schrijvers gegeven. De Britse schrijfster Rosamund Lupton wel, die in 2010 Sister, haar debuut uitbracht. In Engeland werd het direct een succes, in Nederland kwam de verkoop van de vertaling Zusje maar moeizaam op gang. Totdat haar boek in het voorjaar van 2013 in een midprice-editie en met een aansprekende cover opnieuw werd gepubliceerd. Sindsdien staat het steevast in de Bestseller Top 60, en vorige week was het zelfs de hoogst genoteerde thriller.

  In Zusje maken we kennis met Beatrice Hemming, die geboren is in Engeland maar een leven in New York heeft opgebouwd. Op een dag bereikt haar het bericht dat haar zus vermist wordt. Beatrice had ondanks de afstand een goede band met haar zus Tess, en springt dan ook meteen op het vliegtuig naar Londen. Daar woont ook haar moeder, waarmee ze minder contact had gehouden. De politie is inmiddels op zoek naar Tess en Beatrice gaat tijdelijk in het appartement van haar zus wonen, zolang als nodig is. Daar ontdekt ze dat er enkele dingen waren uit het leven van haar zus waar ze niet van op de hoogte was.

  Omdat de politie weinig inspanningen lijkt te verrichten om de waarheid te achterhalen, gaat Beatrice zelf op onderzoek uit. Is ze misschien vermoord, heeft ze zelfmoord gepleegd? De politie gaat uit van het laatste, mede vanwege het feit dat ze aan een depressie geleden zou hebben. Maar Beatrice is er van overtuigd dat haar zusje nooit zelfmoord zou plegen. Een eerder drama in het gezin Hemming moet haar daarvan weerhouden hebben. “Als je iemand van wie je houdt zo hard voor zijn leven hebt zien vechten, hecht je er te veel waarde aan om het zomaar weg te gooien.”

  De thriller is geschreven als een soort brief van Beatrice aan Tess. Met de brief probeert ze alle gebeurtenissen rondom de vermissing van Tess op een rijtje te zetten. Rode draad is een uitgebreid verhoor door de advocaat van het Openbaar Ministerie, dat wordt afgewisseld met flashbacks over de zoektocht van Beatrice naar de waarheid omtrent wat er met haar zus is gebeurd. Al direct weet je dus dat er een misdrijf moet zijn gepleegd, een misdrijf dat ook nog eens grote maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt, getuige de pers die in grote aantallen is toegestroomd naar het appartement waar Tess woonde.

  Dankzij de briefvorm is het begin van het boek een beetje inkomen, maar wanneer je eenmaal aan de stijl gewend bent leest het debuut van Rosamund Lupton als een trein. Het is de grote verdienste van de schrijfster dat dit boek totaal niet aanvoelt als een eerste boek. Sterker, het lijkt alsof ze een ervaren rot is in het (literaire) thrillergenre. Ze maakt de wanhoop van Beatrice om de verdwijning van haar zus tastbaar en geeft beetje bij beetje meer informatie los over de exacte gebeurtenissen. De tegenstelling tussen Beatrice en Tess komt ook goed uit de verf, zij als vrouw die alles goed op orde heeft en gewend is aan rust en regelmaat, terwijl Tess qua karakter juist het tegenovergestelde is. Maar uiteindelijk blijkt dat de zusjes toch meer op elkaar lijken dan vooraf gedacht.

  (0) (0)

  Is er iets mis met dit bericht? Bedankt dat je het ons laat weten! Wat is er precies aan de hand?

×

Login

Fijn om je weer te zien!

Registreer

Registreer nu, als je nog geen account hebt.

Continue as a Guest

Nog geen account? Registreer

Terug naar boven