Inspiratie

Boekenbloggers onder de loep: Craving Pages

De meeste lezers houden ervan hun ervaringen te delen. Er zijn dan ook duizenden Nederlanders met een boekblog waarop ze hun leesleven neerpennen. In de rubriek ‘Boekenbloggers onder de loep’ worden de leukste boekenbloggers aan je voorgesteld. Wie zijn ze en waarom bloggen ze? Vandaag Craving Pages, de eerste boekenblogger die we onder de loep nemen! Op haar blog omschrijft Joany zich als “hopeloos verslaafd aan boeken”. Ze leest veel, en schrijft er vlot en boeiend over. Tijd dus om haar enkele vragen voor te leggen. Wie ben je en wat doe je in het dagelijkse leven? Ik ben Joany de Vries, 26 jaar en boekenwurm in hart en nieren. Ik blog over mijn liefde voor boeken op www.cravingpages.nl. Hoewel mijn liefde voor lezen er pas op latere leeftijd erin is geslopen, is lezen uitgegroeid tot mijn meest geliefde hobby… naast bloggen natuurlijk. Ik werk al sinds mijn 17e parttime dus houd ik genoeg tijd over om te verdelen tussen mijn hobby, mijn man én onze diertjes. Wanneer en waarom ben je begonnen met je boekenblog? Zo’n anderhalf jaar geleden ontdekte ik voor het eerst de Booktube-community op Youtube. De naam verraadt het al een beetje: een booktuber is iemand die filmpjes opneemt voor Youtube die over boeken gaan. Toch duurde het even voordat ik besloot om ook een eigen kanaal te beginnen. Dat kwam vooral omdat ik op zoek ging naar Nederlandstalige Booktube-kanalen en er geen kon ontdekken. Ik besloot dat dat een gat was in het aanbod van Youtube wat ik graag ietwat op wilde vullen en dus besloot ik om een Youtube-kanaal aan te maken en om daarnaast een blog te starten. Vanaf 23 juni 2012 is Craving Pages een feit. Craving PagesOver welk soort boeken blog je? Op mijn blog zul je voornamelijk recensies vinden van Young Adult-boeken. Ik besef me natuurlijk dat ik met mijn 26 jaar niet bepaald meer binnen de doelgroep val van de meeste YA-boeken, maar ik vind het gewoon zo’n heerlijke boeken. De werelden in dystopische romans en magische wezens op de middelbare school… dat spreekt me op de een of andere manier heel erg aan. Krijg je veel bezoekers en reacties op je blog? Ik mag niet klagen. Ik ben heel erg blij met de reacties die ik krijg op mijn artikelen en recensies. Daarom doe ik ook altijd heel erg mijn best op mijn posts en probeer ik dagelijks met twee artikelen te verschijnen. Ook helpt het dat ik vaak van de partij ben bij leesmarathons zoals de Bout of Books read-a-thon en de Dewey’s 24-uur read-a-thon. Daardoor ontmoet je vele internationale boekenbloggers en ontdek je interessante boeken om aan je wishlist toe te voegen. Verder probeer ik de lezers van mijn blog zoveel mogelijk te betrekken bij Craving Pages. Zo organiseer ik maandelijks een genre-sap, een blog hop, en kan er iedere maand gestemd worden op een maand thema. De blog heeft ook een eigen ‘community’ waar lezers met elkaar in contact kunnen komen en leestips of boeken nieuws kunnen delen. Vaak word ik ook regelmatig gevraagd of het niet veel werk is om een blog interessant en up-to-date te houden, maar ik ben heel erg gepassioneerd wat het bloggen (en lezen) betreft. Wat is het leukste boek dat je recent gelezen hebt, en waarom? Een absolute favoriet kan ik onmogelijk benoemen. Ik heb dit jaar alleen al zo’n 75 boeken gelezen waarvan er een aantal erg veel indruk op mij hebben gemaakt. En er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop een boek je kan raken. Een boek wat mij tot tranen heeft geroerd is bijvoorbeeld Een Weeffout in Onze Sterren van John Green. Dat is absoluut een van mijn favorieten. Maar een boek wat favoriet is omdat het me aan het lachen maakte is toch wel Mr. Zombie van Isaac Marion. Wat is het minst leuke boek dat je recent gelezen hebt, en waarom? Wat een vervelende vraag, niet omdat ik het antwoord niet weet maar omdat ik dan moet toegeven dat ik Vijftig Tinten Grijs van E.L. James heb gelezen. De hype rondom dit boek was zo groot dat ik het gevoel had dat ik mezelf geen boekblogger kon noemen als ik dit boek niet had gelezen. Uren van mijn leven die ik nooit terug krijg. Ik ben dan ook zo iemand die een boek niet zomaar neer kan leggen als ik er eenmaal in ben begonnen. Wanneer ik in een boek begin is het voor mij als het maken van een afspraak. Daardoor voelt het alsof het onbeleefd is om een boek niet uit te lezen. Maar ik denk niet dat ik nog hoef te zeggen dat ik de rest van deze trilogie niet heb gelezen.

3 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *