Brave New Books twee jaar later: meer dan 10.000 schrijvers geven zelf boek uit

Gisteren was het precies twee jaar geleden dat webwinkel Bol.com in samenwerking met Singel Uitgevers en Mijnbestseller.nl het selfpublishingplatform Brave New Books lanceerde. Via Brave New Books kan iedereen eenvoudig een boek publiceren, in papieren vorm en/of in ebookvorm.

Nu, twee jaar later, zijn er meer dan tienduizend auteurs die een of meer boeken hebben uitgebracht via Brave New Books. De tienduizendste auteur meldde zich in april: Nicole van Gool, publiceerde toen het receptenboek Ontbijtsmoothies.

Selfpublishing is internationaal bezig met een opmars, mede doordat het steeds eenvoudiger wordt. Met Brave New Books kun je kosteloos een zelfgeschreven boek aanbieden via webwinkels als Bol.com. Daarnaast is het mogelijk om als auteur tegen betaling van allerlei extra’s gebruik te maken, zoals promotie, redactie en opmaak.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie