Inspiratie

Bruna zamelt kinderboeken in voor ‘vergeten kinderen’

Vandaag begint boekhandelketen Bruna met een landelijke inzamelactie van kinderboeken. De boeken gaan naar de naar schatting 33.000 kinderen in opvanglocaties in Nederland. Veel van deze kinderen zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht en hebben amper toegang tot boeken. Dus heb je nog kinderboeken liggen die je niet meer gebruikt? Dan kun je ze vanaf vandaag tot 21 juni inleveren bij elk Bruna-filiaal in Nederland. Van daaruit worden de boeken opgestuurd naar het hoofdkantoor van Bruna, waar ze verzameld en vervolgens door stichting Het Vergeten Kind verspreid worden over opvanglocaties. Stichting Het Vergeten Kind is opgericht om kinderen in de opvang een betere leefomgeving te geven en biedt vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn.

3 reacties

 • Beste medewerker van Bruna,

  Wat een mooie actie! Kinderzwerfboek steunt graag acties die helpen om boeken dichter bij kinderen te brengen. Zo kunnen alle kinderen genieten van een leuk boek. Deze doelstelling streven wij ook na! Graag hebben we contact om elkaar te steunen, bijvoorbeeld:
  – wij sturen zwerfstickers op voor de boeken, zo kunnen de boeken zwerven van kind naar kind.
  – oprichten van Kinderzwerfboek-stations bij Vergeten Kind-locaties
  – informeren van Bruna klanten over Kinderzwerfboek na de actie-datum als alternatief voor hun boeken

  We kijken uit naar jullie reactie!
  Hartelijke groet,
  Het Kinderzwerfboek-team

 • Ik kwam met een tas vol boeken bij de Bruna winkel op station centraal Den haag maar daar wist de medewerker van niets. Kon onverrichterzake weer terug. Jammer! Deze boeken zijn nu bij de kringloop.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *