‘Chantage’ van Peter Römer wordt verfilmd

Er komt een televisieserie van het fictiedebuut van scenarioschrijver en acteur Peter Römer. Productiemaatschappij Parklane TV, eigendom van Beau van Erven Dorens, heeft de rechten verworven van de in 2012 verschenen thriller, of ‘moordroman’ Chantage.

Peter Römer is de zoon van Piet Römer, die als De Cock in de Baantjer-serie bekend werd. Voor die serie was Peter Römer jarenlang de scenarioschrijver. Hij schreef met Chantage het eerste deel in wat hij hoopt dat een serie zal worden. Parklane TV heeft inmiddels ook al een optie op Römers volgende boek Bedrog genomen, dat komend najaar moet verschijnen.

In Chantage wordt actrice Karina dood in haar bed aangetroffen. Rechercheur Hanna Vermeer mag de zaak gaan uitzoeken en ze ontdekt dat de actrice aan haar memoires werkte. Is er soms iemand die niet zit te wachten op de publicatie van zaken uit het verleden? Aan Vermeer de taak om de dader van de moord te vinden.

Het is nog niet bekend wie de nieuwe serie gaat regisseren, of wie er in zullen spelen. Van Erven Dorens zal als producent bij de serie betrokken zijn, maar het is nog niet duidelijk of hij ook een rol op zich zal nemen.

(Nu.nl)


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie