Inspiratie

Complete serie ‘Het Bureau’ van Voskuil verschijnt in Duitsland

Na het succes van het eerste deel van de zevendelige cyclus Het Bureau van J.J. Voskuil, verschijnen de komende jaren ook de overige delen in een Duitse vertaling. Uitgeverij C.H. Beck kwam in 2012 met het eerste deel, Direktor Beerta. Van de herfst van 2014 tot het voorjaar van 2017 verschijnen nu bij Verbrecher Verlag achtereenvolgens Das Büro 2. Schmutzige Hände, Das Büro 3. Plankton, Das Büro 4. Das A. P. Beerta-Institut, Das Büro 5. Und auch Wehmütigkeit, Das Büro 6. Abgang – 978-3-95732-011-7 en Das Büro 7. Der Tod des Maarten Koning. Ook deel 1 zal nog bij Verbrecher verschijnen, zodra de oplage van uitgeverij C.H. Beck uitverkocht is. Het Bureau werd in Duitsland overwegend goed ontvangen. Zo noemde Elmar Krekeler van Die Welt het een ‘wereldroman. De vertaling van het eerste deel kwam tot stand met medewerking van Voskuil zelf, die in 2008 overleed. Van Het Bureau werden in Nederland meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

2 reacties

  • Kunnen die Duitsers zich vervelen met deze serie, wat een een overdreven gehypte cyclus zeg. Na het eerste deel had ik het helemaal gehad; er gebeurde echt helemaal niets. Je kan nog beter naar groeiend gras kijken. Er is zo veel meer onder de zon dan ‘Het bureau’.

  • Met ‘Het bureau’ heb ik ‘de nachtwacht van de Nederlandse literatuur’ ontdekt en ondergaan. De serie heeft me diep geraakt en ik meen me zelfs op grond van soortgelijke ervaringen te herkennen in Maarten Koning. Tranen heb ik gelaten in deel zes bij passages die me bij de keel grepen en me zaken deden herbeleven. Voor hen die vinden dat er niets gebeurt een advies om deze serie nog eens te lezen zo rond het zestigste levensjaar….dat zal schelen. Voskuil dank!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *