De helleveeg van A.F.Th. van der Heijden wordt verfilmd

De op 6 juni verschenen roman De helleveeg van schrijver A.F.Th. van der Heijden wordt verfilmd. Dat maakte zijn uitgeverij De Bezige Bij vandaag bekend.

Filmproducent Matthijs van Heijningen gaat met regisseur André van Duren aan de slag om het boek De helleveeg naar een film te vertalen. Eerder was Van Heijningen al verantwoordelijk voor de verfilming van Van der Heijdens Advocaat van de hanen (1996).

De auteur laat weten blij te zijn met de verfilming: “Ik verwacht stellig dat De helleveeg van André van Duren met haar scherpe nagels door het filmdoek heen zal klauwen.”

Eerder dit jaar, op 30 mei, ontving Van der Heijden de P.C. Hooftprijs voor zijn oeuvre. Het was de eerste keer sinds het overlijden van zijn zoon Tonio in 2010 dat de auteur in het openbaar verscheen.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie