Non-fictieRecensies

Recensie: De klassieke wereld in 52 ontdekkingen, Leonard Rutgers

Ben je geïnteresseerd in de klassieke oudheid? Dan is dit boek van geschiedkundige Leonard Rutgers een grote aanrader. Het boek bestaat uit een verzameling van overblijfselen uit de Romeinse en Griekse tijd. Het zijn stuk voor stuk vondsten die op een of andere manier opmerkelijk zijn, bijvoorbeeld omdat ze sterk lijken op dingen die we vandaag de dag ook gebruiken, of omdat ze invloed hebben gehad op het gedachtegoed van de afgelopen eeuwen.

Bij de vondsten moet je bijvoorbeeld denken aan opklapbaar reisbestek dat verrassend veel doet denken aan een Zwitsers zakmes, een mengkraan of beton dat vandaag de dag nog altijd geprezen wordt om de sterkte en duurzaamheid. Onder de besproken onderwerpen zijn ook enkele die verband houden met de Bijbelse geschiedenis, zoals een knekelkistje van de hogepriester Kajafas.

Het boekje is vlot geschreven en spreekt erg tot de verbeelding, niet in het minst doordat ook een aantal foto’s zijn opgenomen. Van mij had het nog wel dubbel zo dik mogen zijn, je blijft lezen en bladeren langs de bijzondere archeologische objecten en historische curiositeiten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *