Inspiratie

De leukste YouTube-kanalen voor boekenfans

Op YouTube worden dagelijks honderden filmpjes geplaatst over boeken, lezen en literatuur. Een site als Boekbuis.com probeert al een beetje orde in de chaos te scheppen door de beste Nederlandse literaire filmpjes er tussenuit te halen. Maar welke kanalen moet je nu echt volgen als boekenfan? booksandquills Dit kanaal is van de Nederlandse Sanne Vliegenthart, die naar Londen is verhuisd en in het Engels via Youtube meerdere keren per maand filmpjes plaatst waarin ze boeken bespreekt, laat zien wat ze in de kast heeft staan of onlangs aangeschaft heeft, kortom, leuke filmpjes over boeken.
Why I Love This Book Via het kanaal Why I Love This Book worden boekentips gegeven, door middel van filmpjes van een minuut. Zowel bekende als onbekende Nederlanders laten je weten waarom je een bepaald boek moet lezen. Leuk om te volgen!
Bibliotheek Den Haag De Bibliotheek van Den Haag plaatst geregeld filmpjes op Youtube. Met name de verslagen van Literatuur Late Night zijn de moeite waard. In een talkshow-achtige setting gaan diverse auteurs met elkaar in gesprek. Grote namen, maar ook aanstormende talenten.
EllisvdM Ellis houdt je via Youtube enthousiast op de hoogte van de boeken die ze leest en koopt. Voornamelijk young-adult afgewisseld met romans.
Craving Pages Nog zo’n enthousiaste booktuber is Joany, van weblog Craving Pages. Ook hier voornamelijk filmpjes over young-adult boeken, gelezen en gekochte boeken, en leuke filmpjes over lezen en boeken in het algemeen.
Vlogbrothers De Vlogbrothers zijn al jarenlang een hit op YouTube. Een van de twee broers is de bekende young-adultschrijver John Green, van The Fault in Our Stars. In hun filmpjes, meerdere per week, delen ze dingen uit hun leven – niet alleen over boeken dus, maar lezen en boeken zijn wel een terugkerend thema.
Letterenfonds Nog niet zoveel filmpjes bij het Letterenfonds, maar degene die er staan zijn de moeite waard. Onder meer portretten van de Writers in Residence, schrijvers die door het Letterenfonds worden uitgenodigd om in Nederland aan hun volgende boek te schrijven.
Epic Reads Leuke filmpjes van young-adultsite Epic Reads. Vooral de regelmatig terugkerende ‘Book Nerd Problems’ zijn vaak hilarisch.
Heb jij nog leuke YouTube-kanalen over boeken en lezen gevonden? Meld het hieronder!

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *