Dit zijn de zes genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2015

Zojuist zijn in het Rijksmuseum de genomineerden voor de Libris Literatuurprijs 2015 bekendgemaakt. De auteurs die nog kans maken op deze prijs zijn Peter Terrin, Esther Gerritsen, Gustaaf Peek, Kees ’t Hart, Niña Weijers en Adriaan van Dis.

De shortlist van de literatuurprijs:
Ik kom terug, Adriaan van Dis
Roxy, Esther Gerritsen
Teatro Olimpico, Kees ‘t Hart
Godin, held, Gustaaf Peek
Monte Carlo, Peter Terrin
De consequenties, Niña Weijers

Met de Libris Literatuurprijs is een geldbedrag van in totaal 65.000 euro gemoeid. De zes genomineerde auteurs krijgen ieder 2.500 euro en de uiteindelijke winnaar krijgt 50.000 euro. In 2014 ging de prijs naar La Superba van Ilja Leonard Pfeijffer.

Op 11 mei 2015 wordt tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel te Amsterdam bekend wie volgens de jury de beste Nederlandstalige roman van dit jaar heeft geschreven. Naast Wim Pijbes (hoofddirecteur van het Rijksmuseum) bestaat de jury uit: Jacqueline Bel (hoofddocent VU, Amsterdam), Rob van Essen (auteur en recensent), Maria Goos (auteur) en Marnix Verplancke (recensent).


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie