Eerste Diamanten Boek voor Maarten ’t Hart

Schrijver Maarten ’t Hart heeft vandaag op het Slotfeest van de leescampagne Nederland Leest een Diamanten Boek uitgereikt gekregen. Van zijn boek Een vlucht regenwulpen werden tot nu toe meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het is voor het eerst dat de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), die de prijzen uitreikt, een Diamanten Boek toekent. De CPNB geeft sinds 2012 Gouden, Platina en Diamanten Boeken uit voor boeken waarvan respectievelijk meer dan 250.000, 500.000 en een miljoen exemplaren zijn verkocht.

Maarten ’t Hart is de eerste auteur die deze mijlpaal behaalt. Dat komt mede dankzij de campagne Nederland Leest, waarbij 510.000 exemplaren van zijn boek via de Nederlandse bibliotheken verdeeld werden. De roman, die oorspronkelijk in 1978 verscheen, stond de afgelopen maand centraal in deze jaarlijkse campagne van de Nederlandse bibliotheken.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie