Etalagecoureur en Topshow gekroond tot sportboeken van het jaar 2016

Peter Ouwerkerk won met Etalagecoureur over oud-wielrenner Roy Schuiten, die in 2006 overleed, de Nico Scheepmaker Beker. De publieksprijs ging naar Topshow van Michel van Egmond en Jan Hillenius. Het boek geeft een kijkje achter de schermen bij het veelbesproken televisieprogramma Voetbal International. 

Nico Scheepmaker Beker
Het was de twaalfde keer dat de juryprijs Nico Scheepmaker Beker werd uitgereikt. ‘Een fascinerend portret, duizelingwekkend gedetailleerd en boeiend. In vloeiende stijl en met gevoel voor renner en mens ontrafelt Peter Ouwerkerk het leven van Schuiten. Door zijn gedegen onderzoek beschrijft hij dit op een wijze die uitstijgt boven vele andere wielerverhalen,’ aldus de jury.

EtalagecoureurEtalagecoureur, Peter Ouwerkerk
Roy Schuiten was buitengewoon getalenteerd, maar zijn eigenzinnigheid, zijn onwil zich aan de mores van het peloton aan te passen en zijn extreme individualisme stonden langdurig succes in de weg. Deze biografie is het resultaat van een zoektocht van jaren naar de mens achter Roy Schuiten, de wielrenner.

Bekijk dit boek

 

Publieksprijs
De publieksprijs ging opnieuw naar Michel van Egmond. Vorig jaar won hij de prijs met Kieft, over oud-voetballer Wim Kieft.  Nu werd hij met Topshow de winnaar van de Publieksprijs Helden Sportboek van het Jaar 2016.

TopshowTopshow, Michel van Egmond en Jan Hillenius 
Na zeven turbulente jaren is er een einde gekomen aan de titel ‘Voetbal International’ op televisie. In Topshow kijken bestsellerschrijver Michel van Egmond en eindredacteur Jan Hillenius terug. Topshow is een bij vlagen hilarische schets van de gang van zaken achter de schermen van Nederlands meest besproken voetbalpraatprogramma.

Bekijk dit boek

 


Geef een reactie