Film ‘Dorsvloer vol confetti’ geregisseerd door Tallulah Schwab

De Noors-Nederlandse regisseuse Tallulah Schwab zal de verfilming van Dorsvloer vol confetti op zich nemen. De opnames voor de film naar de debuutroman van Franca Treur zullen in de zomer beginnen.

In 2010 werd al bekend dat de filmrechten van het boek van Franca Treur verkocht waren aan productiemaatschappij Column. Toen was er nog sprake van dat regisseur Margien Rogaar de leiding over de film op zich zou nemen. Daar is dus nu verandering in gekomen.

Welke acteurs er mee zullen spelen in de film is nog niet bekend. Ook is nog geen premièredatum gegeven. Te verwachten is echter dat dit ergens in de loop van 2014 zal zijn. De opnames, die in juni beginnen, zullen waarschijnlijk in Zeeland plaatsvinden, waar de roman zich ook afspeelt.

In Dorsvloer vol confetti volgen we de jeugd van Katelijne, die opgroeit in een strenggelovig Zeeuws gezin. Het intelligente meisje valt in het verder uit jongens bestaande gezin een beetje buiten de boot en gebruikt haar fantasie om de verhalen uit de kerk, het dorp en haar familie aan te vullen en opnieuw te vertellen. De roman geeft een mooi portret van het leven van een opgroeiend meisje in een gesloten gemeenschap.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie