Inspiratie

Get Caught Reading: Europarlementariërs met een boek op de foto

De Europese uitgeversvereniging FEP lanceerde in januari een campagne om lezen in Europa onder de aandacht te brengen. De afgelopen maanden werden vele bekende Europeanen en Europarlementariërs op de foto gezet met hun favoriete boek. Van 17 tot 20 juni werden de foto’s tentoongesteld in het Europees Parlement. De afbeeldingen zijn ook online te bekijken, met bij elke foto een korte tekst over de persoon en het boek op de foto. Een bloemlezing van Europeanen met een boek.
“Het is belangrijk om ons culturele erfgoed levend te houden,” aldus Neelie Kroes, die haar favoriete boek Stoner leest vanaf een Kindle. Neelie Kroes , Vice-President of the EC in charge of Digital Agenda poses for a portrait. MEP-Marietje-SchaakeMarietje Schaake, Europarlementariër voor D66: “Nu ereaders breed beschikbaar zijn, gaat lezen minder over de drager – schermen of boeken – en meer over het verhaal zelf.”
Jernej Pikalo, Minister van Onderwijs van Slovenië: Lezen draait erom de wereld door de ogen van een ander te bekijken.” MEP-Morten-Løkkegaard-1“Lezen is net zo belangrijk als ademen,” aldus Europarlementariër Morten Løkkegaard.
Get Caught Reading Campaign“Jezelf in een boek verliezen is als ontsnappen naar een andere wereld.” Was getekend, Europarlementariër Emma McClarkin.
Vice-voorzitter van de Europese Commissie Antonio Tajani: “Door te lezen kan ik me na een lange, drukke werkdag helemaal ontspannen.” Antonio TAJANI Vice-President Commissioner in charge of Industry and Entrepreneurship En tot slot de drie belangrijkste mannen van Europa met een boek in handen. Get Caught Reading

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *