Koken & EtenNieuws en achtergrondenUit de band

Gezonde recepten: 5 boeken met de lekkerste gerechten

Gezond eten kan nog wel eens lastig lijken: een diepvriesmaaltijd of kant-en-klaarpakket van de plaatselijke supermarkt is soms een verleidelijkere optie dan zelf met allerlei recepten een maaltijd in elkaar te draaien. Maar dat soort maaltijden missen nogal wat ingrediënten die passen bij een gezonde levensstijl. Als je eenmaal de juiste recepten weet, is gezond koken helemaal zo moeilijk niet. En meestal kost het je niet eens zo heel veel extra tijd in de keuken.

Maak standaard gebruik van verse ingrediënten als groente en fruit, vermijd pakjes en zakjes, en je kunt er zeker van zijn dat je je na een tijdje veel beter gaat voelen. Maar waar haal je veelzijdige, eenvoudige en lekkere recepten van gezonde gerechten? Er zijn verschillende kookboeken die je op weg helpen met het aanleren van een gezonde levensstijl. MustReads zet 5 kookboeken op een rijtje die vol staan met gezonde recepten.

Koken met Karin, zonder pakjes en zakjes, Karin Luiten
Koken met Karin: zónder pakjes & zakjes laat je zien hoe je allerlei populaire kant-enklaargerechten gewoon zelf kunt maken.

Van smeuïge aardappelpuree tot spannende stamppotjes, van geurige soep tot botermals draadjesvlees, van kruidige kip tot echte chocolademousse, van basisrecepten tot verrassend culinaire varianten.

Koop dit boek

Eet Puur, Madelon de Joode
Eet Puur is een kookboek boordevol gezonde, pure en makkelijke gerechten. De recepten hebben een mediterraan karakter: de zon schijnt letterlijk op je bord! Heldere omschrijvingen en prachtige foto’s maken Eet Puur een modern en eigentijds ‘doe- en kijk-boek’.

Door de prachtige smaakcombinaties van de pure ingrediënten heeft een gerecht uit dit boek niets extra’s nodig. Er wordt geen gebruik gemaakt van geraffineerde suikers, tarwe, e-nummers of andere onnodige additieven. Ook wordt er nauwelijks gebruik gemaakt van koemelk of gluten, anders worden er alternatieven geboden.

Koop dit boek

De Free Range Cook, Annabel Langbein
Koken met pure ingrediënten, eenvoudige maar heerlijke recepten, en mensen samen aan het koken en eten krijgen: dat is Annabel Langbein ten voeten uit. In De Free Range Cook gaat Annabel thematisch te werk met zeer gevarieerde recepten. Haar eigen moestuin is daarbij de basis. Daarnaast gaat ze in op de achtergrond en het belang van goede ingrediënten. Eenvoud is haar inspiratiebron: geen gastronomische hoogstandjes maar de luxe van verse producten en genieten van het beste dat ieder seizoen te bieden heeft.
Voor extra uitleg en gemak kun je voor de bereiding van een aantal recepten uit dit boek video’s bekijken via Annabel Langbeins website. De gelijknamige televisieserie The Free Range Cook is ook te zien op 24Kitchen.

Koop dit boek

Powerfood, Rens Kroes
Praktisch receptenboek van Rens Kroes. In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken. Gezond verwennen. Verwen jezelf met de juiste voeding! In Powerfood vind je deze gezonde varianten: van ontbijtje tot smoothie-to-go en van salade tot snack: alles even lekker, healthy, en gemakkelijk om te maken. Daarnaast geven praktische schema´s aan waarom een ingrediënt zo gezond is, of wat je moet eten als je bijvoorbeeld sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid wilt.

Koop dit boek

Puur eten dat je gelukkig maakt, Pascale Naessens
Pascale Naessens is de best verkopende culinaire auteur in België. Met haar boeken heeft ze als het ware een ‘beweging’ in gang gezet. Mensen mogen weer genieten van eten, worden tegelijkertijd gezonder en vallen af. ‘De meeste mensen hebben echt een verkeerd beeld van gezond eten. Gedaan met het goede leven, denken ze, maar het tegendeel is waar. Ik eet veel meer dan vroeger en nooit lightproducten, ik gebruik veel vet, tel geen calorieën en eet iedere maaltijd mijn buikje rond. Ik geniet van eten in alle vrijheid, zonder enig schuldgevoel, zonder dat ik één gram bijkom. Het is eten dat je energie geeft. Bovendien is mijn keuken heel eenvoudig. Met gewone ingrediënten maak ik speciale gerechten. Kortom, het is eten dat je gelukkig maakt.’

Koop dit boek

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *