Gouden Griffel voor Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten

De Gouden Griffel 2014 is voor het boek Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Vorige week kreeg dit boek ook al het Gouden Penseel toegekend vanwege de illustraties van Floor Rieder.

De jury over het boek: ‘De Gouden Griffel 2014 gaat naar een briljant boek, dat – ondanks het inhoudelijk zware thema – licht en lucht kent en dat tot nadenken en lachen verleidt. Niet snel zal opnieuw een boek verschijnen met zo’n grootse ambitie en meesterlijke uitwerking.’

In Het raadsel van alles wat leeft beschrijft Schutten de evolutie van het leven, van het pantoffeldiertje tot het ontstaan van de mens. Voor Jan Paul Schutten is het de tweede Gouden Griffel. In 2008 ontving hij er al een voor Kinderen van Amsterdam.

De Gouden Griffel is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Schutten ontving de onderscheiding vanavond tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie