Gouden Penseel voor Sylvia Weve met ‘Aan de kant, ik ben je oma niet!’

Kinderboekenillustrator Sylvia Weve heeft gisteravond het Gouden Penseel 2013 gewonnen. Zij ontving de onderscheiding in het Rijksmuseum voor haar illustraties in het boek Aan de kant, ik ben je oma niet!, geschreven door Bette Westera.

Volgens de jury zijn de illustraties van Weve “helder én mysterieus, speels én experimenteel, herkenbaar én meerduidig”. De jury vond verder dat Aan de kant, ik ben je oma niet! “de kracht van het papieren boek bevestigt: er is geen betere vorm denkbaar om deze illustraties tot hun recht te laten komen”.

Het Gulden Palet, de bekroning voor het werk van een buitenlandse illustrator, werd uitgereikt aan Tom Schamp voor Het leukste abc ter wereld.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie