Gratis ebook: De dood van Angèle Degroux – Hendrik Marsman

In de categorie Gratis ebook van de maand vind je iedere maand een digitaal boek dat je gratis kunt downloaden.

Hendrik Marsman is één van de belangrijkste Nederlandse dichters tijdens de periode tussen de twee Wereldoorlogen. Eerst werkt hij korte tijd als advocaat, daarna wijdt hij zich geheel aan het schrijversvak. Van hem is ook het bekende gedicht ‘Herinnering aan Holland’. In 1933 verscheen zijn enige roman, De dood van Angèle Degroux.

Charles de Blécourt, ongehuwd getourmenteerd auteur, leeft in Parijs, waar hij in een schrijversimpasse verkeert. Soms werkt hij wekenlang niet aan zijn boek over Griekenland in de voor-Socratische tijd, dan weer schrijft hij nachten achter elkaar door. In het verleden leidde hij een bestaan van versierder en schuldenmaker. Hij heeft bij een Engelse volksvrouw, Ann, een zoon van tien jaar, zonder dat hij met haar getrouwd is. Zijn relaties met vrouwen zijn altijd of platonisch of puur erotisch, totdat Angèle in zijn leven stapt.

Hij heeft nog nooit zoveel om een vrouw gegeven als om haar. Angèle wil vrijwel geen lichamelijk contact en De Blécourt blijt in het ongewisse over haar liefde voor hem. De Blécourt belt naar Brussel, waar Angèle woont, om te vragen of zij naar Parijs wil komen. Zij reageert koel maar zegt te zullen komen. Het weerzien verloopt stroef. Zij houden van elkaar maar zijn voortdurend bezig elkaar te kwetsen en op afstand te houden.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Antoinette Verburg
    5 jaar geleden

    Voor wie het interesseert:
    Hier vindt u een gedicht (uit 1949) van Cornelia Brinkman, dat geïnspireerd is op De dood van Angèle Degroux: http://www.corneliabrinkman.nl/AngeleDegroux.htm

Geef een reactie