Gratis ebooks

Op internet zijn heel veel gratis ebooks te vinden. Omdat het aanbod zo groot is, zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Daarom hieronder een lijstje om je op weg te helpen. Op welke websites vind je het beste aanbod gratis ebooks?

Frankrijk Puur
Kronkelige weggetjes, ruige rivierkloven, uitgestrekte velden en bossen, schilderachtige dorpjes… Ga mee met Frankrijk Puur op rondreis om de veelzijdigheid van het Franse land te ontdekken. Download tijdelijk gratis het ebook ‘Roadtrips in Frankrijk‘, met een overzicht van tien van de mooiste rondreizen door Frankrijk.

MustReads.nl
We hebben een aantal lezenswaardige boeken op een rijtje gezet die je meteen kunt downloaden, in ePub dan wel in PDF-formaat.

DBNL
De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren is een verzameling boeken en teksten die gratis toegankelijk zijn. Ook hier vind je vele klassiekers uit de Nederlandse literatuur, en ook hier en daar wat recenter werk. Veel boeken kun je er in ePub- of PDF-formaat gratis downloaden.

Amazon (Kindle)
Amazon heeft met de Kindle het grootste ebookplatform ter wereld. Voor de Kindle zijn ook heel veel gratis ebooks te vinden die je op je ereader, tablet of smartphone kunt lezen.

iPad
Gratis ebooks voor de iPad, waar vind je ze en hoe zet en lees je ze op de iPad?

Google
Een goede methode om gratis ebooks te vinden is gewoon Google gebruiken! Wanneer je de juiste zoekwoorden gebruikt kun je binnen no-time leuke boeken vinden die je helemaal gratis kunt downloaden. Welke zoekwoorden zijn handig? Zoek bijvoorbeeld eens op “gratis epub“, of gebruik de titel van een boek in combinatie met het woord “epub” of “downloaden”.

Gutenberg.org
Op nummer een staat de website Gutenberg. Hier kun je duizenden ebooks in diverse bestandsformaten gratis downloaden. Het gaat hierbij echter wel om klassiekers, boeken waarvan het auteursrecht inmiddels verstreken is. Het kan dus nog wel eens gebeuren dat het taalgebruik wat ouderwets is. Maar tussen de boeken zitten aardig wat mooie pareltjes.

Bol.com
Ook bij Bol.com vind je een selectie gratis ebooks die je direct kunt downloaden. Het gaat om Nederlandstalige en Engelstalige klassiekers.

GratisEpub.nl
Op GratisEpub.nl vind je een overzicht van de beste gratis boeken in ePub-formaat. De site biedt niet zelf gratis ebooks aan maar linkt door naar sites waar je de ebooks gratis kunt downloaden. Zowel hedendaagse titels als wat oudere boeken.

Harlequin
Hou je van de bouquetreeks? Dan ben je bij Harlequin aan het goede adres. Op de site vind je een wisselend aanbod van gratis digitale boeken, die je in ePub- of PDF-formaat kunt downloaden.

Kobo
Ook Kobo heeft een groot aantal gratis ebooks in het assortiment. Je kunt ze in ePub-formaat downloaden.

Gratis korte verhalen: shortreads_
Oke, geen ebooks maar toch gratis leesvoer: op shortreads_ lees je iedere werkdag een gratis kort verhaal over de actualiteit, geschreven door jonge veelbelovende auteurs.

Hieronder nog enkele links naar websites met nog veel meer gratis ebooks!


FeedBooks
ManyBooks
BookBoon
10 gratis klassiekers