Het raadsel van alles wat leeft: dit boek is het best geïllustreerde kinderboek van 2014

De Gouden Penseel 2014 is voor Floor Rieder (1985) met haar tekeningen voor het boek Het raadsel van alles wat leeft, geschreven door Jan Paul Schutten. Dat werd vanavond bekendgemaakt in het Rijksmuseum.

De jury over de illustraties van Floor Rieder: ‘Ze zijn zwierig, grappig, vernieuwend én informatief – en dat alles tezamen tref je maar zeer zelden aan bij kinderboekenillustraties. Het raadsel van alles wat leeft is de meesterproef van Floor Rieder, een kunstwerk van een boek.’

Het raadsel van alles wat leeft werd eerder al bekroond met een Zilveren Griffel en een Zilveren Penseel 2014 en De Gouden Tulp voor het beste informatieve boek van 2013.

Het Gulden Palet, de bekroning voor het beste werk van een buitenlandse illustrator, werd vanavond uitgereikt aan Anton Van Hertbruggen (Ekeren, 1990) voor Het hondje dat Nino niet had, geschreven door Edward van de Vendel.


Martijn

Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie