Hoe lees ik ebooks op mijn iPad?

De iPad is dan wel geen echte e-reader, maar kan wel gebruikt worden als e-reader. Je kunt op het scherm van de 9,7-inch iPad of de 7,9-inch iPad Mini prima ebooks lezen. Dat kan met diverse apps.

iBooks
De iPads zijn uitgerust met Apples eigen ebookapp iBooks. Hierin kun je ebooks lezen in het ePub- en PDF-formaat. De ebooks die je bij Nederlandse webwinkels koopt kan je zonder problemen openen in iBooks. Daarnaast biedt iBooks ook toegang tot de iBookstore, Apples ebookwinkel. Hierin vind je vrijwel het complete aanbod aan Nederlandstalige ebooks die nu op de markt zijn. Je downloadt ze eenvoudig na aanschaf, en kunt ze dan meteen ook lezen op je iPhone.

Alternatieve ebook-apps
Verder zijn er vele tientallen apps waarmee je ebooks kunt lezen op de iPad. Bijvoorbeeld applicaties als Bluefire Reader (gratis) en Marvin 3 (gratis, maar betaalde functies). Daarnaast zijn er applicaties van andere webwinkels, zoals Amazon Kindle en Kobo (Bol.com). Verder kun je ook ebooks van de bibliotheek eenvoudig op je iPad lezen met de gratis app van de bibliotheken.