Hoe zet ik ebooks van de bibliotheek op mijn e-reader?

Ebooks die je bij de bibliotheek leent zijn in het ePub-formaat. Je kunt ze op je tablet of smartphone lezen met de speciale app van de bibliotheken. Maar wil je de ebooks op je e-reader lezen, dan zul je daarvoor iets meer moeite moeten doen.

Allereerst heb je het programma Adobe Digital Editions nodig.

Autoriseren
Nu moet je eerst nog je computer en e-reader autoriseren. Klik in de menubalk van Adobe Digital Editions op ‘Help’ en vervolgens op ‘Autoriseer computer’. Vervolgens wordt je gevraagd om een account aan te maken bij Adobe, of in te loggen met je Adobe-account, als je dat toevallig al hebt. Doorloop het proces, en je computer is geautoriseerd. Tot slot moet ook je e-reader nog geautoriseerd worden. Verbind je e-reader met je pc of laptop, en wacht even. Als het goed is verschijnt dit apparaat in de linkerbalk in het programma Adobe Digital Editions. Klik met de rechtermuisknop op je aangekoppelde apparaat in de linkerbalk en kies voor de juiste optie.

Nadat je je apparaten geautoriseerd hebt, ga je naar de bibliotheek-site toe, log je in met je bibliotheek-gegevens, en zoek je een leuk ebook uit. Download dit vervolgens naar je computer. Wat je in wezen downloadt is een .acsm-bestand. Als je hier op klikt, opent Adobe Digital Editions en wordt het ebook in je bibliotheek in Adobe Digital Editions gezet.

Hierna kun je het ebook vanuit je bibliotheek in Adobe Digital Editions slepen naar je aangekoppelde e-reader.

Wil je een gedetailleerd stappenplan? De bibliotheken hebben een pdf-bestand gemaakt met een handleiding.

Let op: ebooks van de bibliotheek kun je niet op een Kindle-e-reader lezen.

Recente blogs