Inspiratie

Hoeveel boeken neem jij mee op vakantie?

Webwinkel Bol.com heeft onderzoek gedaan naar de leesgewoontes van Nederlanders op vakantie. Volgens het bedrijf nemen Nederlanders gemiddeld voor een week vakantie twee boeken mee in de reiskoffer. Niet helemaal verwonderlijk is dat dit bij vrouwen vooral om romans gaat, en bij mannen om thrillers. Acht op de tien ondervraagden ziet lezen als een vorm van ontspanning. 11% komt er thuis niet aan toe, en grijpt dus de vakantie aan om weer eens wat bij te lezen. Vrouwen nemen iets vaker boeken mee dan mannen: 88% van de Nederlandse vrouwen heeft minstens een boek in de koffer zitten, bij mannen is dit 78%. De titel, cover en auteursnaam spelen voor 30% van de ondervraagden een grote rol bij het bepalen van het boek dat meegaat op reis. Iets minder dan een kwart laat de keus afhangen van enthousiaste aanbevelingen van vrienden of familie, en iets meer dan een op de vijf leest recensies om inspiratie op te doen. Niet duidelijk wordt overigens hoeveel mensen meededen aan het onderzoek van het blauwe mannetje, net zomin of het om een representatief onderzoek gaat. Onder boekenliefhebbers zal het aantal boeken ongetwijfeld een stukje hoger liggen dan twee. Daarom ben ik wel benieuwd: hoeveel boeken gaan er bij jou in de reiskoffer deze zomer? En zijn dat papieren boeken of digitale boeken?

7 reacties

  • Inderdaad, heel wat meer dan twee.. ik denk een stuk of 5 – 10? Vaak kan ik niet kiezen en dan neem ik mijn hele TBR stapel maar mee 🙂

  • Ik neem meestal wel twee boeken mee of een e-reader, maar meestal lees ik er maar eentje, en hooguit dus twee. Ik ga niet op vakantie om te lezen, maar om iets te zien. En ik lees ook best langzaam eigenlijk.

  • Mijn ereader gaat mee op vakantie, waar dan denk ik zo’n 10 boeken op staan om te lezen.

  • Meestal neem ik slechts 1 of 2 boeken mee op vakantie, maar schaf er een stuk of 10 aan op mijn vakantiebestemming.

  • wegens ziekte kan ik geen gewone boeken lezen. Ik lees nu digital boeken op mijn tablet. Het voordeel is dat je de letters groter kunt maken en een dikke pil is zwaar, maar op een tablet niet. Zo kan ik een heleboel boeken tegelijk meenemen. Weegt niks in de koffer.

  • Twee? haha, daarmee red ik het niet. Meestal een voor elke dag. Ook al zijn we veel weg in de vakantiedagen, toeren of zo, toch lees ik wel een boek uit per dag. Ik lees wel snel….

  • ik neem meestal een stuk of 10 boeken mee op vakantie maar meestal lees ik de helft maar want ik lees niet zo snel;)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *