Infographic: Zijn vrouwen betere schrijvers dan mannen?

Foto: Flickr / Lívia Cristina L. C.

Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen en sommige vrouwelijke auteurs namen een pseudoniem om mannelijker over te komen. Maar zijn ondanks dat wellicht vrouwen de beste schrijvers? Het team van de website Grammarly vroeg aan 3.000 mannen en vrouwen wie betere schrijvers zijn: mannen of vrouwen. Dat leverde een interessante, maar misschien niet geheel verrassende uitkomst op. 59% van de ondervraagden vindt dat vrouwen de betere schrijvers zijn.

Vrouwen zouden, zo blijkt uit de peiling, meer aandacht besteden aan de ontwikkeling van personages, en veel meer over mensen dan over dingen schrijven. Mannen daarentegen zijn puntiger en besteden minder tijd aan karakterontwikkeling. Ook vinden de deelnemers aan de peiling dat vrouwen over het algemeen langere, meer beschrijvende zinnen gebruiken dan mannen.

Bekijk de infographic hieronder.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie