Kees van Kooten: er zal wat te lachen zijn in Groot Dictee

Schrijver en komiek Kees van Kooten schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse taal. Dat nieuws brengt de Volkskrant vandaag. Het Dictee wordt volgens Van Kooten anders dan anders.

Van Kooten schaart zich met het schrijven van het Dictee in een rijtje illustere auteurs. Vorige edities werden geschreven door Adriaan van Dis, Arnon Grunberg en Tommy Wieringa . Dat zet hem niet op een voetstuk, hij kent zijn plaats. “Ik ken mijn kwaliteiten. Ik ben een betere komiek, maar een mindere schrijver. Er zal wel wat te lachen zijn – dat kan ik niet laten.”

Hoe anders het Dictee wordt, daar loopt van Kooten nog niet op vooruit. Maar het complete Groene Boekje uit het hoofd leren zal dit jaar niet garant staan voor een goed resultaat. “Er is zo veel meer aan de hand in de Nederlandse taal dan de juiste spelling.”

De uitzending van het Groot Dictee is op 18 december. Presentatie is in handen van Martine Tanghe en Philip Freriks.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Reactie (1)

  1. Rob Visser
    5 jaar geleden

    Hoop dat Kees nog ff mijn blog leest http://bit.ly/spellingschade, dan kan gelachen en gehuild worden.

Geef een reactie