Kobo binnenkort ook aangesloten op LeesID

Afgelopen zondag werd LeesID gelanceerd: alle boeken die je bij de verschillende ebookwinkels in Nederland koopt op een centraal plankje. Tot nu toe met als belangrijkste deelnemers Bol.com en eBook.nl. MustReads heeft goed nieuws voor de mensen die ook wel eens ebooks bij Kobo en/of Libris kopen: ook Kobo sluit aan bij LeesID.

Omdat Kobo gebruik maakt van een eigen gesloten ebookomgeving, zag het er eerst niet naar uit dat de Canadese ebookwinkel mee zou doen met het Nederlandse initiatief LeesID. Maar desgevraagd laat LeesID weten dat er momenteel gewerkt wordt aan de aansluiting van Kobo: “We zijn op dit moment bezig met het aansluiten van Kobo. We weten alleen helaas nog niet wanneer dit klaar zal zijn. Je kunt de leesid.nu website in de gaten houden voor nieuws rondom de Kobo koppeling.”

LeesID is opgestart door het CPNB, en koppelt de Nederlandstalige ebookwinkels aan elkaar. Ebooks die je bij de ene winkel koopt verschijnen hiermee ook op je boekenplankjes bij andere winkels en kun je dus ook eenvoudig met de app of ereader van je favoriete aanbieder lezen.


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie