7 tips voor een mooi koffietafelboek

Houd je ook zo van mooi vormgegeven boeken? Niets leuker in je interieur dan een aantal boeken mooi in het zicht te plaatsen, bijvoorbeeld gewoon op je koffietafel of in een apart hoekje. Om zelf eens in te bladeren, maar ook fijn als je bezoek krijgt. Ik zocht zeven prachtige koffietafelboeken ter inspiratie!

Atlas Obscura

Vind je het ook zo leuk om opmerkelijke plekken op de wereld te ontdekken? Plekken waar iets bijzonders aan de hand is, waar onverklaarbare dingen hebben plaatsgevonden, waar mensen iets unieks gemaakt of verzameld hebben, architecturale hoogstandjes, kortom, curieuze hotspots… Ze zijn verzameld in de Atlas Obscura, een boek dat voortkomt uit de gelijknamige website. Het boek van de hand van Joshua Foer, Dylan Thuras en Ella Morton bevat 1.000 van dit soort plekken met een korte beschrijving en inspirerende foto’s.

Bekijk dit boek


Epic Bike Rides

Alleen de cover van dit boek van Lonely Planet is al prachtig. Het is een leuk cadeau voor zowel fietsliefhebbers als reisfanaten. Je ontdekt 200 van de mooiste fietsroutes overal op de wereld met beschrijving, kaart en foto’s, aangevuld met vijftig persoonlijke fietsverhalen en diverse tips voor als je de route zelf zou willen fietsen.

Bekijk dit boek


Epic Hikes of the World

In dezelfde serie als het vorige boek van Lonely Planet valt dit boek over de mooiste wandelingen en trektochten ter wereld. Die cover staat op elke koffietafel mooi! 200 wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, in 30 landen. Ook in dit boek vind je persoonlijke reisverhalen en praktische tips voor als je de wandelingen zelf zou willen doen, zoals waar te verblijven en hoe je er komt.

Bekijk dit boek


Cabins

Ben je gefascineerd door klein wonen (tiny houses!) en bijzondere architectuur? Dan is het boek Cabins van Taschen iets voor jou. Ontdek bijzondere kleine hutjes op de mooiste plekken ter wereld. Zie je jezelf er al wonen?

Bekijk dit boek


Reizen – een wereld om te ontdekken

Een boek vol met inspiratie voor je volgende vakantie of zelfs wereldreis. Ontdek de wereld op basis van thema, zoals natuurwonderen, eten & drinken en outdoor. Het boek bevat tal van mooie foto’s en illustraties en is een musthave voor iedereen die van reizen en ontdekken houdt. Ook helpt het boek je met kiezen waar je volgende reis naar toe moet gaan, met de beste reisperiodes en activiteiten per bestemming.

Bekijk dit boek


1,000 Books to Read Before You Die

Houd je van lezen? Dan mag dit boek niet op je koffietafel ontbreken. James Mustich was jarenlang boekverkoper en bundelde in dit boek zijn 1.000 favoriete boeken die je in je leven moet lezen. Zijn tips gaan vergezeld van aanstekelijke teksten vol wetenswaardigheden, waardoor je de neiging krijgt het boek waarover hij het heeft meteen te gaan lezen. In een prachtige uitgave van The Folio Society.

Bekijk dit boek


Genesis

Sebastião Salgado trok de wereld door op zoek naar de meest pure plekken. Tijdens meer dan 30 reizen te voet, per klein vliegtuigje, met kano’s en zelfs een luchtballon bezocht de fotograaf plekken die maar weinig mensen in hun leven zullen zien. Door de foto’s krijg je een prachtige en intieme blik op ruige natuur, imposante dieren en geïsoleerd levende stammen. Zijn ‘liefdesbrief aan de planeet’, zo noemt Salgado het project.

Bekijk dit boek


Hoi! Ik ben Martijn, oprichter van Mustreads.nl. Ik lees alles wat los en vast zit, maar heb een specifieke voorkeur voor mooie romans, afgewisseld met spannende thrillers. Bekijk ook mijn andere blog, Frankrijk Puur, over Frankrijk.

Geef een reactie