Inspiratie

Kort boekennieuws #1

Er verschijnen dagelijks ontzettend veel nieuwtjes over boeken en lezen. In deze rubriek brengen we je een overzicht van leuke, grappige, opvallende of gewoon interessante boekennieuwtjes. Het Srebrenica-boek De Doofpotgeneraal mag niet meer worden verkocht De doofpotgeneraalEen oud-medewerker van de Militaire Inlichtingendienst (de tegenwoordige MIVD) die vindt dat haar goede naam door het boek De Doofpotgeneraal is aangetast, is in het gelijk gesteld. Ten onrechte werd ze loslippig en babbelziek genoemd. Ook werd geclaimd dat ze gezegd zou hebben dat het beruchte fotorolletje, waarop beelden zouden staan van moslimmannen die door Servische militairen in 1995 in Srebrenica zijn vermoord, niet is verdwenen. Auteur Edwin Giltay houdt vol dat alles in het boek klopt. Hij gaat daarom in hoger beroep tegen het verkoopverbod.

mustreadslogo21

Annejet van der Zijl verkoopt 50.000 exemplaren van De Amerikaanse prinses Binnen een maand na verschijning zijn er al 50.000 exemplaren verkocht van De Amerikaanse prinses van Annejet van der Zijl. Op 22 december overhandigde de schrijfster het 50.000e exemplaar aan haar goede vriendin Sefanja Nods, aan wie het boek is opgedragen.

mustreadslogo21

Tineke Vroman-Sanders overleden (94) De weduwe van dichter Leo Vroman overleed op 22 december. Onder haar meisjesnaam publiceerde ze enkele dichtbundels. In 1990 debuteerde ze met de bundel Het onvoltooid bestaan. In 2007 werd haar laatste dichtbundel Een huis om in te slapen gepubliceerd door uitgeverij Querido.

mustreadslogo21

Xandra BroodXandra Brood. Rock-‘n-Roll Widow: over haar huwelijk met Herman Op 2 februari verschijnt bij uitgeverij Nijgh en van Ditmar het boek Xandra Brood. Rock-‘n-Roll Widow. Journalist en historicus Rutger Vahl schetst door Xandra’s ogen een mooi en genuanceerd portret van Herman Brood als vader en echtgenoot. Maar bovenal laat het boek zien wie de vrouw is die achter hem staat en het gezin, door alle stormen heen, op koers houdt. Een ode aan de liefde van een bijzondere vrouw aan een bijzondere man!

mustreadslogo21

E-book bestsellers voor €7,99 per stuk Op de website vakantielezen.nl, vind je een overzicht van 20 bestsellers die nu maar €7,99 per stuk kosten! Dus nog op zoek naar nieuws leesvoer? Tot en met 25 januari lees je boeken als Margje, Wat ons niet zal doden en Sneeuwengelen extra voordelig.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *